Despre tesaturi metalice

tesaturi metalice

De la apicultura, la industria auto, aeronautica si chiar si atomica. Toate aceste domenii sunt cele in care sunt folosite diferite tipuri de tesaturi metalice, insa pe langa acestea, exista o multitudine de aplicatii in care sitele si plasele metalice sunt folosite fie pentru filtrarea diferitelor produse, sau pentru panouri solare, aparatura electrocasnica si nu numai. Suntem Meters, importator si furnizor de tesaturi metalice din otel, alama, cupru, dar si din titan sau bronz, iar inca din 2008, anul infiintarii noastre, oferim clientilor nostri produse si resurse intr-un regim de profesionalism si promptitudine ce ne defineste pana in prezent.

Domeniile in care sunt folosite aceste tesaturi metalice

Domeniile in care sunt folosite tesaturi metalice sunt extrem de variate, ganditi-va ca strecuratoarea pentru paste sau de cafea este construita dintr-o plasa de sarma oteloasa sau din alt metal mai moale. Evident, termenul de tesatura este folosit pentru a descrie practic modul in care aceste plase sunt realizate. In mod firesc, exista foarte multe tipuri de tesaturi metalice, incepand cu cele sudate la rece, pana la cele de mare rezistenta termica si fizica.

Impletirea unor tesaturi metalice la rece pleaca de la un tambur de sarma oteloasa (sau din alt tip de metal) care poate cantari si o tona. Sarma este introdusa in diferite utilaje care au rolul de a indrepta si segmenta lungul fir de sarma in bucati de lungimi exacte si egale. Acestea sunt la randul lor introduse intr-un echipament ce pozitioneaza toate segmentele de sarma in modul corect pentru a forma tesatura. In functie de tipul acesteia, echipamentul fie preia firele de sarma in functie de modul cum avanseaza, sau le sudeaza pe toate intr-un singur pas.

Tesaturi metalice sudate la rece sau cald

Sudarea la rece se face prin aplicarea de presiune sau prin folosirea unui flux electro-magnetic. Acest tip de sudura este folosit in principiu la foarte multe tipuri de tesaturi metalice, cu precadere la cele cu dimensiuni ale firului reduse. Sudarea la cald, implica plasarea unei tesaturi metalice intr-un cuptor ce incinge intreaga impletitura pana aproape de punctul de topire, urmand ca apoi fie prin folosirea unei prese sau nu, produsul sa fie uscat, obtinand astfel o intrepatrundere a firelor.

Indiferent de modul de obtinere a unei tesaturi metalice, robustetea acesteia este data in primul rand de grosimea firului de metal. Tot acesta este cel care dicteaza si caracteristicile de rezistenta fizica si termica ale unei tesaturi metalice, noi va oferim cateva tipuri de tesaturi, printre care si un model realizat dintr-un otel bogat in carbon ce poate rezista temperaturilor ce depasesc 1200o Celsius. Acest gen de tesaturi metalice este perfect pentru aplicatii cum ar fi cele industriale de tratare termica si nu numai.

Asadar, fie ca vorbim de aplicatii din industria electronica, pescuit, maritima, alimentara sau chiar si cea atomica, exista foarte multe aplicatii in care aceasta este folosita. Pentru a afla toate informatiile tehnice si generale despre gama de tesaturi metalice pe care v-o oferim, va invitam pe siteul www.meters.ro locul de unde puteti solicita si oferte personalizate. Va asteptam!

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.