Despre tevi pentru instalatii, si elementele unui proiect

tevi pentru instalatii

De la cele mai simple, pana la cele mai complexe lucrari, instalatiile de apa, gaz si incalzire sunt necesare in orice tip de spatiu, fie ca este vorba despre o locuinta, un sediu de firma, sau o facilitate. Suntem Senal Com, iar prin gama noastra de tevi pentru instalatii venim sa oferim calitate si profesionalism tuturor celor care sunt in cautarea unei solutii complete si integrate pentru realizarea proiectelor de instalatii. Exista foarte multe tipuri de tevi si tubulaturi ce sunt folosite in diferitele tipuri de instalatii, insa pentru transportul gazelor sau a lichidelor sub presiune sunt necesare tevi pentru instalatii rezistente dar si usor de folosit in proiect.

Exista doua tipuri de tevi pentru instalatii

Proiectarea unei instalatii de gaz, de exemplu, este o misiune foarte riscanta pentru cel ce nu se pricepe sau nu are experienta, insa, pe langa acest aspect, folosirea unor materiale si resurse inproprii sau de proasta calitate poate face chiar si din cel mai perfect proiect, un esec. Alegerea unor tevi pentru instalatii trebuie facuta, tinand cont de cateva elemente foarte importante.

Stim ca exista si curiosi care vor sa afle mai multe despre acest subiect, asa ca vom continua discuta despre alegerea unor tevi pentru instalatii intr-o maniera, zicem noi, corecta. In primul rand, inainte de a vorbi despre o alegere sau alta, trebuie sa spunem ca exista doua tipuri de tevi pentru instalatii, cele cu sau fara sudura. Aceasta diferenta este una constructiva si indiferent de tipul tevii, aceasta este cea care separa doua mari categorii de tubulaturi si tevi.

Linia de tevi pentru instalatii sudate sunt concepute pentru lucru sub anumite praguri de presiuni, evident, situate in limita aplicatiilor generale de instalatii sub presiune mica si medie. Tevile sudate sunt fabricate din diferite foi metalice (din diferite aliaje sau oteluri) si sudate prin diferite tehnologii cum ar fi Laser, Ultrasunete, sudura standard si nu numai.

Gama de tevi pentru instalatii fara sudura sunt folosite cu precadere in proiectele ce se desfasoara pe distante foarte mari dar si acolo unde este vorba despre debite si presiuni ridicate, asa cum se regasesc in instalatiile de inalta presiune hidraulice si nu numai. Tevile fara sudura sunt obtinute fie prin turnare, fie prin extrudare in cazul tubulaturilor si a tevilor din aliaje moi (durAluminiu, Cupru, etc.).

Oferim atat tevi pentru instalatii, cat si alte produse metalurgice

Folosirea unor tevi pentru instalatii tine de asemenea si de sistemul de prindere si accesoriile folosite. Fitingurile sau diferitele racorduri trebuie alese in functie de presiunea de lucru a instalatiei dar si in raport cu tipologia lucrarii. Evident, nu este recomandata folosirea unor accesorii din materiale diferite fata de cele folosite in productia tevilor. Mai exact, nu se pot folosi coturi si split-uri din cupru la niste tevi pentru instalatii din otel OLC50 sau alt tip de aliaj otelos.

Oricum, lasand termenii tehnici deoparte, stim ca fiecare dintre cititorii nostri cunosc faptul ca orice instalatie, aplicatie, proiect trebuie efectuat tinand cont de foarte multe aspecte, insa va spunem ca cele mai mici detalii sunt cele care fac diferenta. Asadar, noi nu va putem spune decat ca va asteptam cu diferite tipuri de tevi pentru instalatii, dar si cu alte produse metalurgice. Pentru a afla mai multe despre traditia Senal dar si pentru a solicita o oferta, va asteptam cu drag si profesionalism pe siteul, www.senal.ro

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.