Dobrogea Grup – calitate si traditie

Atunci cand doresti sa-ti prepari sigur mancarea, in confortul propriei bucatarii, ai nevoie de produse de calitate. Fie ca doresti sa faci o banala salata cu multe legume, fie ca ai in plan o cina romantica si o friptura de vita cu sos de vin rosu sau pur si simplu poftesti la o prajitura de casa, pentru toate acestea termenul de calitate este esential. Iar Dobrogea Grup iti ofera aceasta calitate, calitate care are la baza traditia si respectul fata de clienti.

Domeniul principal de activitate al Dobrogea Grup fiind moraritul, vom descrie in continuare materia prima necesara desfasurarii activitatii, si anume: bobul de grau.

Bob de grauBobul de grau si faina

Omul a descoperit cerealele si le-a consumat, inca din cele mai vechi timpuri. Cereala cea mai importanta pentru omenire a fost si este graul. El ocupa primul loc in fabricarea produselor de patiserie si cofetarie.

Se cunosc doua tipuri principale de grau:

  1. Graul comun (triticum vulgarae) – este cel mai folosit in panificatie;
  2. Graul dur ( triticum durum) – se foloseste pentru pastele fainoase.

Descrierea bobului de grau

Daca se face o sectiune transversala a bobului de grau se observa:

– La exterior se afla invelisul bobului (reprezinta 5% din intregul bob) si este alcatuit dintr-o membrana de celuloza;

– Urmeaza stratul aleuronic (7-8%), care contine substante proteice, grasimi, lecitina, substante minerale si colorante, precum si compelxul de vitamine B;

– Germenele ( 1,4-3%);

– Miezul bobului (78-82%), acesta constituie sursa de faina.

Faina alba DobrogeaFaina este alcatuita din:

– Umiditate ( 13%);

– Glucide (ocupa cea mai mare parte a bobului de grau);

– Substante proteice;

– Grasimi;

– Substante minerale;

– Vitamine;

– Enzime.

Fainurile se clasifica astfel:

  1. Dupa gradul de extractie avem 4 categorii de fainuri: faina alba, semialba, neagra si dietetica;
  2. Dupa granulatie avem faina grisata(tip 550) destinata pastelor si cozonacilor si faina neteda, destinata panificatiei.

Compozitia chimica a fainii:

  • Hidrati de carbon;
  • Substante proteice;
  • Substante grase;
  • Vitamine;
  • Enzime;
  • Hidrolaze;
  • Substante colorate;
  • Minerale.

Proprietatiile pentru panificatie ale fainii:

  1. Cantitatea glutenului umed si totodata calitatea acestuia;
  2. Capacitatea de hidratare;
  3. Capacitatea de retinere si formare de gaze;
  4. Gelatinizarea amidonului.

Dobrogea Grup tine cont de toate aceste proprietati ale bobului de grau si ale fainii, astfel incat sa obtina mereu produse de cea mai buna calitate.

Descriere generala Dobrogea Grup

Grupul Dobrogea a luat nastere inca din anul 1961 in Constanta, cand a deschis pentru prima data doua mori destinate prelucrarii graului si doua fabrici, una de paine si alta de biscuiti.

Grupul Dobrogea are in spate o intreaga istorie, iar rezistenta acestuia in timp arata calitatea incontestabila a serviciilor si a produselor oferite.

La baza Dobrogea GRUP stau urmatoarele valori:

– Dorinta de a oferi clientilor sanatate, consumand produse de calitate superioara, acest lucru realizandu-l printr-o activitate intensa de cercetare;

– Traditia de 50 de ani;

– Profesionalismul;

– Relatiile durabile de parteneriat;

– Prezenta activa pe piata romaneasca;

– Lider national pentru produsele comercializate;

– Responsabilitatea;

– Pastrarea traditiei;

– Capitalul privat 100% romanesc.

Produsele Dobrogea Grup depasesc cifra de 300 si apartin urmatoarelor domenii:

– Morarit;

– Panificatie (patiserie-cofetarie, produse congelate, cereale pentru micul dejun, biscuiti si cozonaci).

– Produse functionale;

– Snack-uri;

– Produse B2B;

– Produse Bio.

Calitatea produselor este atestata de certificarile ISO, de tehnologiile moderne pe care le foloseste si de cercetarea pe care o depune constant in domeniu.

Performantele si brandurile Dobrogea Group sunt impresionante si reflecta dragostea echipei pentru munca depusa.

Dobrogea Group are si o retea de magazine, Fresh Dobrogea, care cuprinde 19 magazine, toate situate in judetul Constanta. Conceptul de fresh se refera la produsele in stare calda, proaspete, abia scoase din cuptor, care sunt vandute clientului.

La baza alimentatiei omului zilelor noastre stau produsele de panificatie si de aceea Dobrogea Grup are grija de calitatea produselor pe care le comercializeaza.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.