Echipamente de protectie – protejeaza angajatii si integritatea produselor

echipamente de protectie

Fie ca este vorba de industria alimentara sau de alte domenii de activitate, anumite echipamente de protectie sunt considerate necesare. Lipsa acestora pot afecta integritatea produsului finit, dar de asemena pot afecta si sanatatea angajatului.

Din categoria de echipamente de protectie fac parte manusile, imbracamintea si incaltamintea, elemente care asigura protectia respiratorie, casti, ochelari si acestea sunt doar cateva elemente care ar trebui sa se gaseasca in posesia unui angajat. Efectuarea sarcinilor se va realiza in conditii de siguranta, iar angajatul este protejat de posibile accidente care pot sa apara la locul de munca. In unele cazuri acceste echipamente sunt obligatorii, iar lipsa lor poate duce la amenzi usturatoare.

Unde gasesti echipamente de protectie de buna calitate?

Raspunsul vine prompt din parte companiei Facility Distrib care pe parcursul anilor a reusit sa acopere o mare parte din necesitatile clientilor. Compania vizeaza in deosebi domeniul alimentar insa nu se rezuma aici. Produsele, echipamentele, accesoriile promovate apartin unor producatori de renume international.

Ce tipuri de echipamente de protectie recomanda compania Facility Distrib?

In primul rand, in industria alimentara sunt recomandate manusile. Acestea protejeaza angajatul de posibile taieturi sau interactiuni cu substante chimice, insa feresc si produsul final de posibile elemente straine. Nu cred ca ai vrea sa gasesti o unghie in interiorul produselor de panificatie, spre exemplu. In functie de activitatile pe care le realizeaza angajatul, manusile pot fi fabricate din diferite materiale. Manusile cauciucate sunt cele mai uzuale tipuri de manusi si au rolul de a proteja mainile angajatului de posibile iritatii care se produc in contact cu substante chimice si nu numai. Manusile imblanite sunt ideale in spatiile frigorifice, unde temperaturile sunt mult scazute, iar desfasurarea activitatilor se realizeaza in conditii de frig. Macelariile ar trebui sa fie dotate cu manusi de zale, pentru ca mainile angajatului sa fie protejate de posibile taieturi de cutit. Acestea sunt doar cateva modele de manusi care ar trebui sa nu lipseasca din domeniul alimentar.

Imbracamintea adecvata este de asemenea obligatorie. Poate fi fabricata din diferite materiale si poate fi subtire pentru sezonul cald sau vatuita pentru sezonul rece. Culoarea variaza de la un domeniu la altul, insa in industria alimentara este recomandata imbracamintea alba. Materialele trebuie sa fie de buna calitate si sa reziste la un numar cat mai mare de spalari.

Pentru a evita alunecarea este recomandata o incaltaminte corespunzatoare. Pentru mediile de lucru in care temperatura este scazuta se recomanda incaltaminte captusita. Se gasesc de asemenea cizme din cauciuc sau PVC, pantofi cu talpa ortopedica si lista poate continua. Incaltamintea trebuie sa fie confortabila deoarece este purtata intreaga zi, de asemenea nu trebuie sa permita alunecarea.

La toate aceste echipamente de protectie se adauga si elementele care asigura protectie respiratorie si care nu permit inhalarea vaporilor, a prafului si a altor elemente daunatoare. De asemenea sunt recomandati ochelarii speciali si elemente pentru protectia capului. Pentru toate aceste produse si pentru multe altele contacteaza compania Facility Distrib. Poti contacta compania sunand la numarul de telefon 0371.159.978. Utilizeaza doar echipamente de protectie de buna calitate, rezistente in timp.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.