Erbicide si semintele buruienilor toxice

Erbicide si semintele buruienilor toxiceStiai ca Romania detine primul loc in UE in ceea ce priveste suprafata cultivata cu porumb si cu floarea soarelui? Insa din punct de vedere al randamentului la hectar, tara noastra sta destul de jalnic. Randamentul porumbului se traduce in 4 – 4.5 tone la fiecare hectar cultivat, ceea ce este foarte putin comparativ cu Franta care are un randament mediu nici mai mult nici mai putin de 8 tone pentru fiecare hectar. Iar Belgia sta chiar mai bine la acest capitol, randamentul porumbului este de 11 tone. Este clar, Romania nu face ceva bine, poate ca nu foloseste erbicide, poate ca foloseste erbicidele incorecte, cert este ca trebuie schimbata strategia de atac si inainte de o schimba trebuie sa intelegem cu cine sau cu ce ne luptam.

Erbicide. Seminte de buruieni toxice

 

Printre buruienile cu care tara noastra se confrunta in mod deosebit se numara:

1. Neghina. Se intalneste mai ales in cerealele de toamna, insa apare adesea chiar si in cele de primavara. Cum neghina este foarte toxica, aceasta trebuie eliminata total din culturile de cereale.

2. Graul prepelitei. Este foarte asemanator cu graul si tocmai de aceea poarta denumirea si de grau negru. Coloreaza fainurile si acestea devin nesanatoase si nu mai pot fi mancate.

3. Zazania. Este foarte toxica.

4. Mustarul salbatic. Poate irita tubul gastric daca nu este eliminat dintre cereale.

5. Ridichea salbatica. Strica gustul fainii si o face toxica.

6. Obsiga secarii. Din cauza acestor seminte faina nu mai pote fi utilizata.

7. Nemtisorul de camp. Provoaca tulburari grave, fiind o planta extrem de toxica.

Semintele tuturor acestor buruieni sunt si ele, la randul lor, toxice si se pot clasifica astfel:

– albe;

– negre – aici intra boabele alterate, impuritatile minerale si cele organice, semintele de buruieni si boabe ce au fost integral compromise de catre insecte;

– greu separabile – acestea sunt foarte periculoase deoarece atat forma, cat si dimensiunea lor este foarte asemanatoare cu semintele din culturile de baza. Amintim aici de odosul, zazania, ridichea salbatica, osiga si graul prepelitei.

Este greu de luptat impotriva semintelor si tocmai de aceea mai indicat este sa se lupte din plin impotriva buruienilor. Cum? Cu ajutorul erbicidelor de la Agro-Mag.

Erbicide de la A la Z

 

Erbicide speciale pentru culturile de grau si cele de porumb gasesti in magazinul online, Agro-Mag. Aici varietatea este impresionanta, asa incat poti alege in functie de nevoi si dupa Erbicide si semintele buruienilor toxicebugetul disponibil.

Erbicidele pentru grau din magazinul Agro-Mag sunt deosebit de eficiente, oferindu-ti posibilitatea de a obtine culturi bogate si sanatoase pentru intreaga populatie. Printre erbicidele cele mai cunoscute pentru culturile de grau se afla Helmstar utilizat indeosebi ca tratament postemergent. Erbicidul Granstar Super protejeaza culturile de grau de buruienile cu frunza lata, de mustarul salbatic sau de scaieti. Si nu uita, este vorba despre erbicide autorizate!

Erbicidele pentru porumb de la Agro-Mag se prezinta intr-o varietate impresionanta, raportul dintre calitate si pret fiind foarte convenabil. Produsele sunt omologate si sunt folosite atat pentru preemergenta, cat si pentru postemergenta. De pe Agro-Mag poti alege doar erbicide destinate culturilor de porumb sau te poti orienta inspre erbicide universale.

Daca vrei sa ai parte de o productie record, alege si tu erbicide de la Agro-Mag. Ai nevoie de informatii suplimentare despre firma si produsele Agro-Mag? Pentru detalii, suna la numarul 0766-250.814 sau trimite un e-mail pe adresa vitaplantcraiova@gmail.com.

Articol oferit de zoom-biz.ro.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.