Espediss Com. 3 intrebuintari de top ale sforii de polypropylena

Espediss Com. 3 intrebuintari de top ale sforii de polypropylenaCe este polypropylena sau polipropilena, cum se mai intalneste adesea in scris, si la ce se poate utiliza? Datorita evolutiei constante a omenirii si a tehnologiei, acest lucru reflectandu-se in toate domeniile de activitate, si industria materialelor plastice a cunoscut o explozie in acest sens, in special in ultimii ani. Unul dintre cele mai utilizate materiale din aceasta industrie este polipropilena, ea fiind rezistenta la temperaturi inalte, intrecand la acest capitol chiar si policlorura de vinil, cunoscuta si sub numele de PVC.

Anul 2007 poate fi considerat anul polipropilenei, pe piata globala fabricandu-se un volum de 45 de milioane de tone din acest material. Acest fapt ne duce cu gandul ca polipropilena are o larga intrebuintare in varii domenii si ca, pe deasupra, are si avantaje deosebite care o fac atat de cautata si de intrebuintata.

Ce proprietati are polipropilena?

Trebuie sa amintim cateva proprietati esentiale ale polipropilenei pentru a intelege de ce este atat de iubita:

– Polipropilena este deosebit de usoara, de fapt este cea mai usoara si are o densitate mai mica decat 1;

– Polipropilena are cel mai mare volum dintre toate fibrele cunoscute;

– Rezistenta chimica este deosebit de crescuta, in special la temperatura camerei;

– Este rezistenta atat la baze, cat si la acizi, nu chiar la toate, dar la majoritatea, exceptie facand agentii puternic oxidanti;

– Are intrebuintari diverse in foarte multe domenii de activitate;

– Este hidrofoba, o calitate deosebita, fibrele de polipropilena nefiind influentate de prezenta apei;

– Conductivitate termica slaba, acest fapt facand-o deosebit de intrebuintata in fabricarea confectiilor de imbracaminte;

– Retine caldura;

– Rezistenta la abraziune datorita suprafetei netede si a duritatii sale;

– Incarcarea electrostatica este slaba;

– Rezista deosebit de bine la o multime de microorganisme, de la ciuperci si pana la bacterii, acestea nereusind sa afecteze proprietatile mecanice ale fibrelor din polipropilena. Datorita acestui aspect, fibrele sunt utilizate cu succes in aplicatii biochimice.

Sfoara de polypropylena de la Espediss Com

In conditiile in care polypropylena prezinta numeroase avantaje, fibrele din acest material au fost prelucrate si in sfori, care ulterior au fost intrebuintate in diverse domenii de activitate, cele mai importante fiind:

1. Constructii. Espediss Com iti propune sfoara din polypropylena triplu impletita pentru o mai buna rezistenta, deoarece domeniul constructiilor are nevoie din plin de aceasta Espediss Com. 3 intrebuintari de top ale sforii de polypropylena1calitate. Sfoara este utilizata pentru legare, rulare pe scripeti, ridicare si transportare. Este important sa se calculeze in permanenta masa care trebuie ridicata de exemplu, si sa se “portioneze” sfoara in raport cu aceasta greutate, pentru rezistenta maxima. Diametrele sforii de la Espediss Com sunt cuprinse intre 6mm si 16mm, iar la cerere se poate realiza chiar si un diametru de 48mm. Sfoara de polypropylena Espediss Com se gaseste sub forma de role si are o lungime de 220 m.

2. Industrie. Este foarte utilizata in industria publicitara pentru legarea materialelor publicitare, de la pliante si pana la reviste sau diverse bannere. Espediss Com are sfori cu o lungime cuprinsa intre 220 si 600 de metri, pe comanda.

3. Uz casnic, bricolaj si gradinarit. Indiferent ca este vorba despre un hobby sau o necesitate, orice gospodar trebuie sa aiba in casa o sfoara de polypropylena, caci oricand trebuie sa legi ceva, sa transporti sau sa ridici, iar aceasta este deosebit de utila. Achizitioneaza sfoara de polypropylena de la Espediss Com si vei fi cu siguranta multumit de calitate!

Daca vrei sa ai parte de calitate, alege sfoara polypropylena Espediss Com. Ai nevoie de informatii suplimentare despre firma si produsele Espediss Com? Suna la numarul 0722-892.405 si 0256-337.058 sau trimite un e-mail pe adresa office@espediss.ro.

Articol oferit de zoom-biz.ro 

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.