Etape in realizarea unor proiecte de casa

proiecte de case

A sosit mementul sa va construiti o locuinta si nu stiti exact care sunt etapele in realizarea unor proiecte de case? Sa vedem ce ar trebui sa faceti inainte de inceperea propriu-zisa a constructie.

Descrierea respectivelor proiecte de case

Pentru inceput va trebui sa mergeti la o firma de arhitectura (daca nu aveti una preferata va recomand crihan-construct, pentru ca este o firma de arhitectura foarte serioasa, care realizeaza proiecte de casa de calitate si foarte moderne) si sa stabiliti primele detalii cu privire la constructia pe care vreti sa o faceti.

Aici va trebui sa spuneti ce suprafata vreti sa aiba locuinta, care este locatia unde vreti sa fie amplasata, ce structura va avea pe inaltime (daca este cu etaj sau chiar cu mai multe etaje si daca are subsol sau demisol), cum se va realiza compartimentarea la interior, cate camere vreti sa aiba, dar si ce materiale intentionati sa folositi pentru construire. In cazul in care dumneavoastra aveti si alte specificatii, cum ar fi de exemplu amplasarea bucatariei intr-o anumita zona (este de preferat sa fie pe partea de nord pentru ca aceasta parte a casei este putin mai racorosa), trebuie sa i le comunicati arhitectului, astfel incat acesta sa stie exact care sunt cerintele dumneavoastra si cum sa le imbine, pentru a crea proiecte de case perfecte.

 Prezentarea unor variante de proiecte de case

Dupa ce ati comunicat care sunt cerintele dumneavoastra, arhitectul poate sa va prezinte un singur proiect de casa sau variante de proiecte de case pentru a-l alege pe cel care va place cel mai mult. Tot in cadrul acestei etapa o sa vi se comunice si pretul, iar dupa aceea urmeaza sa se treaca la intocmirea documentatiei, pentru ca veti avea nevoie de avize pentru Certificatul de Urbanism

In continuar se va incepe realizarea propriu-zisa a acestor proiecte de case, adica se vor face calculele privind arhitectura si rezistena constructiei. Dupa aceea trebuie neaparat sa mai mergeti la firma de arhitectura pentru a le comunica daca mai aveti sau nu modificari la aceasta structura sau la schitele facute la inceput.

Odata finalizata si aceasta etapa, inginerii de specialitate vor face proiecte pentru realizarea instalatiilor sanitare, electrice si termice.

In cele din urma nu va mai ramane decat sa obtineti autorizatie de construire si sa demarati lucrarile.

Pentru proiecte de case mari va recomand sa apelati la serviciile firmei de arhitectura si pe perioada constructiilor, pentru ca aceasta sa verifice modul cum se desfasoara lucrarile si daca sunt repectate normele de siguranta. Oricum, in momentul in care veti merge la firma de proiectare, specialistii de aici va vor oferi toate informatiile de care aveti nevoie si or sa va spuna care sunt aprobarile si avizele pe care trebuie sa le obtineti, dar si preturi orientative de proiecte de case, in functie de dimensiune si complexitate, insa valoarea finala se va calcula abia in momentul in care sunt stabilite toate detaliile. Daca doriti puteti cere informatii si despre o firma de constructie, pentru ca acestia realizeaza colaborari frecvente cu firmele din domeniul constructiilor.

Mai multe detalii pe www.Crihan-Construct.ro

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.