Fierul forjat si poarta casei tale

Fierul forjat a fost cunoscut in istorie sub denumirea de ”fier comercial pur”. Este ductibil, greu, maleabil, dar in schimb este extrem de usor de sudat. De fapt, fierul forjat este un aliaj de fier, ce contine o cantitate scazuta de carbon in comparatie cu fonta, ceea ce ii da un aspect asemanator cu ”bobul” de lemn, aspect ce este vizibil atunci cand fierul forjat este supus Fier 4procesului de gravare sau de indoire. Mult timp fierul forjat a fost folosit pentru confectionarea sinelor de cale ferata, a niturilor, a potcoavelor, a lanturilor, a cuielor si a altor multor produse, pana la aparitia otelului moale. Cuvantul ”forjat’ sau ”lucrat” isi are originile de la verbul ”a lucra”, insemnand deci, ca fierul forjat este de fapt un fier lucrat. In secolele al XVII lea, al XVIII lea si al XIX lea fierul forjat a circulat sub varii denumiri, denumiri ce variau in functie de originea sa, de forma sa sau de calitatea sa. Produsele obtinute din fier forjat isi pastreaza aspectul estetic o vreme indelungata de timp, dovedind astfel rezistenta marita la actiunea factorilor de mediu, dar si al factorului timp.

De ce sa nu folosim si astazi produse din fier forjat, ca de exemplu porti sau garduri sau balustrade? In trecut casele boieresti aveau copertine confectionate din fier forjat si porti sau garduri din acelasi element. Toate acestea dadeau casei de boieri un aspect de bun gust, un stil si un rafinament ce plutea in aer deasupra casei. Gardurile din fier forjat puneau in Fier 1evidenta extrem de bine, gradina casei unde domnea un verde crud de primavara in care se gaseau rasadurile de flori de primavara, iar poarta din acelasi metal impunea un respect aparte, o admiratie fata de stapanii casei.

Compania Metalkraft din Craiova, judetul Dolj ne ajuta sa aducem astazi in actualitate acel sentiment de putere, acea sensibilitate si admiratie pe care portile din fier forjat o emanau in trecut. Portile din fier forjat pot fi folosite atat in spatiile comerciale cat si pentru uzul locuintei proprii, unde se pot imbina extrem de frumos si armonios plexiglassul sau elementele moderne de zidarie cu fierul forjat. Portile sunt dotate cu un sistem de inchidere de tip broasca clasica sau electronica, ducand astfel la posibilitatea instalarii unui sistem de control pe baza de cartela sau interfon.

Pentru cei care isi doresc sau care au nevoie, portile pot beneficia de un sistem de deschidere/inchidere automata ideal Fier 5pentru cei care au un autoturism. Portile din fier forjat produse de catre compania doljeana Metalkraft ofera casei tale un aspect aparte, datorita materialului de foarte buna calitate si specialistilor de un profesionalism desavarsit.

Cu ajutorul portilor din fier forjat comerializate de catre cei de la Metalkraft vei reusi sa dai o culoare si o nota aparte casei tale. Cu ajutorul lor casa ta va beneficia de cele mai moderne si atractive porti de acces, porti din fier forjat care imbina traditionalul cu clasicul. Asa ca nu mai astepta sa dai o nota aparte cu mult stil si rafinament casei tale cu ajutorul portilor din fier forjat oferite de catre compania Metalkraft.

Citeste si articole-promo.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.