Frezare CNC, solutie versatila si de mare viteza

frezare-cnc

Operatiile de frezare CNC sunt solutii de frezat flexibile si de mare viteza, versatile, folosite pentru numeroase aplicatii. Doua dintre avantajele principale ale acestui proces de prelucrare sunt obtinerea unei suprafete optime si ciclurile rapide. Aceasta forma specifica de prelucrare asistata de computer realizeaza o serie de operatiuni de taiere si gaurire, folosindu-se un ax de mare viteza, controlat de un software inteligent, astfel incat masinile utilizate reusesc sa raspunda cerintelor de productie, oricat ar fi acestea de sofisticate. In privinta frezarii, instrumentul rotativ care o realizeaza dispune de un cutter capabil sa se deplaseze de-a lungul mai multor axe, putand crea o varietate de forme sau orificii. Pe langa toate acestea, piesa aflata in lucru este trecuta prin unealta de frezare in directii diferite, spre deosebire de miscarea unica pe care o face un burghiu obisnuit.

Frezare CNC pentru o gama larga de componente

Centrele de prelucrare asistate de computer sunt folosite pentru a produce o gama larga de componente, iar costurile implicate de utilizarea lor au devenit mai accesibile. In general, productia de serie mare a modelelor relativ simple este mai bine realizata de alte metode, desi acum prelucrarea CNC poate deservi o gama larga cereri. Centrele de frezare CNC sunt solutii ideale pentru prototipuri si serii mici de piese complexe pana la fabricarea componentelor unice de mare precizie.

Practic, fiecare tip de material care poate fi gaurit sau taiat poate fi prelucrat prin frezare CNC, insa cea mai mare parte a lucrarilor efectuate se face in metal. Ca si in cazul gauririi si taierii, instrumentele adecvate trebuie sa fie selectate pentru fiecare material, in scopul de a evita eventualele probleme. Inainte de a incepe procesul de prelucrare, se ia in consideratie duritatea materialului de lucru, precum si rotirea sculei de taiere.

Principiile de frezare CNC

Daca se cunosc principiile de functionare a unei masini cu control numeric, se poate intelege mai usor despre ce este vorba cand ne referim la un instrument de prelucrare CNC. Prima functioneaza conform programului prin instructiunile introduse in unitatea de control a masinii. A doua cuprinde in alcatuirea ei un mini computer care actioneaza ca unitate de control a masinii. In timp ce programul unui echipament NC este alimentat prin intermediul unor cartele perforate, la masinile CNC programul este alimentat cu instructiunile respective prin intermediul unui computer, cu ajutorul unei tastaturi traditionale.

Rolul operatorului in operatia de frezare CNC

In CNC programul este stocat in memoria calculatorului. Programatorul poate scrie cu usurinta codurile si edita programele in conformitate cu cerintele. Ele pot fi utilizate pentru a crea o noua piesa identica, fara a trebui sa fie repetate. Comparativ cu masina NC, masina CNC ofera o mai mare flexibilitate si capacitate de calcul. Noile sisteme pot fi incorporate in controlerul CNC prin simpla reprogramare a unitatii.www.mettem-cnc.com

Printre masinile-unelte care pot functiona asistate de calculator sunt si frezele, scopul principal al lor fiind de a elimina o parte din metal, incat sa creeze o forma adecvata, cum ar fi rotunda, dreptunghiulara, etc. in metodele traditionale aceste masini sunt manuite de operatori experti in functionarea lor. In lucrarile de frezare CNC, rolul operatorului este minimizat. El trebuie doar sa alimenteze programul din calculator cu instructiuni, sa adauge uneltele necesare in masina, iar restul lucrarii se face automat.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.