Hidroizolatii acoperisuri: stop infiltratiilor de apa!

8_MIndiferent de natura lor (civile, industriale, edilitare etc), toate constructiile necesita lucrari de hidroizolatii acoperisuri pentru a fi complete si perfect functionale. Neefectuarea unor astfel de operatiuni duce la uzarea suprafetelor ce formeaza un acoperis datorita actiunii continue a apei si infiltratiilor acesteia, aspect care la randul lui atrage alte probleme.

Asadar, lucrarile de hidroizolatii acoperisuri nu sunt optionale, ci esentiale pentru “sanatatea” cladirilor, si pana la urma cea a ocupantilor ei. Cine te poate ajuta cu astfel de servicii, care totodata sa fie efectuate respectand intocmai cele mai inalte standarde pentru lucrari de calitate si durabile? Afla raspunsul in urmatoarele randuri.

Hidroizolatii acoperisuri pe intelesul tuturor

Pentru necunoscatori si cei care se intreaba ce fac mai exact muncitorii pe acoperisul lor, este esentiala o lamurire in privinta a ceea ce inseamna si presupun aceste lucrari de hidroizolatii acoperisuri.

Astfel, prin hidroizolatii acoperisuri se intelege aplicarea unor membrane hidroizolante in scopul crearii unei bariere impermeabile intre apa pluviala sau apa rezultata in urma topirii zapezii, si acoperisul in sine. Aceasta bariera este responsabila cu stoparea infiltratiilor care aduc atatea prejudicii cladirilor. Inainte de demararea propriu-zisa a lucrarilor, suprafata pe care se va lucra trebuie curatata si nivelata acolo unde este cazul.

Membranele hidroizolante pot fi aplicate intr-un singur strat sau dublu strat, in operatiuni de la zero sau de reabilitare a hidroizolatiei deja existente, dar care nu mai face fata din diverse motive (executie “de mantuiala”, folosirea unor materiale slabe din punct de vedere calitativ etc).

Membranele hidroizolante pot fi din PVC, bitum, HDPE, FPO si alte tipuri de materiale, in functie de particularitatile si necesitatile fiecarui proiect in parte. De asemenea, exista si hidroizolatii lichide pentru acoperisuri, o inovatie in domeniu ce asigura aceleasi avantaje ca si cele solide, dar care sunt mai usor de aplicat.

Importanta lucrarilor de hidroizolatii acoperisuri

De ce este atat de important sa iti hidroizolezi acoperisul? Pentru ca aceasta operatiune reprezinta singura solutie eficienta si viabila de stopare a infiltratiilor de apa care provoaca nu doar deteriorarea acoperisului, ci poate contribui si la subrezirea structurii de rezistenta a intregii cladiri.

Unde mai pui si faptul ca prin hidroizolatii acoperisuri, nu te vei confrunta cu probleme precum aparitia mucegaiului, si implicit a unui mediu plin de bacterii si ciuperci care iti afecteaza sanatatea, respectiv un miros de “statut”, neplacut. In plus, aspectul estetic al peretilor interiori nu va avea de suferit, cladirea pastrandu-se intacta din acest punct de vedere.

Procas Expert Construct, as in hidroizolatii acoperisuri

Daca ultimul etaj al blocului in care locuiesti da semne de infiltratii ale apei, sau esti in plina constructie a unei cladiri noi si vrei sa te asiguri ca nu te vei confrunta cu astfel de probleme pe viitor, in materie de hidroizolatii acoperisuri poti cere oricand ajutorul celor de la Procas Expert Construct.

Cu o experienta de un deceniu pe piata de profil, Procas Expert Construct pune in opera lucrari de hidroizolatii acoperisuri in toata tara, indiferent de natura constructiilor cu pricina, garantand cele mai bune rezultate gratie echipei de profesionisti de care dispune, respectiv a materialelor de calitate utilizate.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.