Hidroizolatii hale de la A la Z

hidroizolatii-hale

Cand vorbim de hidroizolatii, primul gand care ne vine in minte este o cladire de locuit, o casa, deoarece se stie ca aceasta, pentru a fi confortabila si durabila are nevoie de o serie de lucrari care sa o puna la adapost de intemperiile naturii. Dar nu doar asemenea constructii suporta astfel de lucrari. In fapt, hidroizolatia este o masura de protectie impotriva umezelii, care se aplica aproape tuturor constructiilor, fie ele cladiri, piscine, rezervoare sau spatii comerciale ori de productie.

In ceea ce priveste spatiile de productie amintim aici despre lucrarile de hidroizolatii hale. Halele pot fi spatii de productie, comerciale, spatii agricole, depozite etc.Din orice domeniu de activitate ar face parte, aceste constructii, ca oricare altele, trebuie sa fie trainice si sigure, si de aceea trebuie eliminate riscurile deteriorarii din cauza factorilor naturali.

 

 

 

Hidroizolatii hale, lucrari de amploare si complexe

Ca la orice constructie, lucrarile de hidroizolatii hale sunt complexe, poate mai mult chiar decat sunt cele obisnuite la o casa de locuit, pentru ca aceste constructii includ o serie de spatii in plus, in afara de acoperisuri, incaperi, subsoluri si chiar rezervoare de lichide.

In primul rand aceste operatii trebuie executate de personal cu inalta calificare deoarece nu se accepta nici un fel de rabat cand e vorba de calitatea lucrarilor.

De la acoperis, care de cele mai multe ori este plat, construit pe orizontala, pana la subsol, hidroizolatiile hale profesionale cu Milucon.ro trebuie sa respecte o serie de criterii consacrate in domeniu. Pentru izolarea acoperisului impotriva umezelii, cand panta acestuia este mica, pe suport se da mai intai un strat de amorsaj peste care se aplica membrana hidroizolatoare de bitum in combinatie cu alte substante care sa-i asigure o protejare eficienta. Pot fi aplicate unul sau mai multe straturi de membrane de bitum, in functie de fiecare caz in parte, si de caracteristicile fiecarei cladiri de acest gen.

Operatia de hidroizolatii hale, facuta numai de profesionisti

Cand este vorba de spatii ample, care implica multa responsabilitate, toate lucrarile de hidroizolatii hale trebuie executate de personal foarte calificat, dupa un proiect lucrat in cele mai amanuntite detalii si dupa un grafic bine stabilit.

Subsolurile, in care se afla conducte si tevi prin care circula apa, trebuie izolate astfel incat sa nu permita apei sa se scurga in fundatia constructiei, dar nici umezelii din exterior sa patrunda inauntru, ceea ce ar duce la deteriorarea halei din cauza umezelii.

Metode de hidroizolatii hale

Metodele pe care le presupun lucrarile de hidroizolatii hale sunt multiple, iar tehnologia moderna avanseaza in fiecare zi si in acest domeniu. In afara de membranele bituminoase, mai pot fi amintite metodele prin care sunt folosite membranele PVC care au avantajul flexibilitatii si a timpului scurt de montare cu rezultate dintre cele mai bune, sau folosind sistemele poliuretanice, adica a solutiilor lichide, care si ele au avantajul unei realizari intr-un timp scurt si cu rezultate bune.

De asemenea, suporturile pe care se pot aplica lucrarile de izolatii hale sunt diverse, de la zid de tencuiala, beton, la lemn sau tabla.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.