Hidroizolatii – Mincon.ro

hidroizolatii

Specialistii pot sa execute anumite procese tehnologice ce sunt specifice acelei zone in care se face  hidroizolatia care este tip monostrat pentru marea majoritatea a cladirilor.

Un astfel de proces  incepe prin pregatirea unui strat de suport si in acelasi timp cu  decopertarea facuta zonei care se exfoliaza inainte pe minim  5 pana la maxim  25% din intreaga suprafata pana cand se va  obtine un strat  de suport ferm si deasemeni prin  taierea ce se face  in basicile care deja existenta.

Se  va face ulterior si inlocuirea acelor guri de  scurgere fiind urmata in primul rand de verificarea  coloanelor pluviale.

In cadrul acestor lucrari de hidroizolare se  face si corectarea pantelor in asa fel incat sa existe scurgeri bune ce au ca  scop colectarea de ape pluviale.

Urmatorul pas ce va fi  executat de specialisti,  este acela  de amorsarea al suprafetelor, numai atunci cand  e cazul.

Repararea facuta zonelor decopertate  poate  face parte din cadrul procesului specific al aplicarii straturilor ce au membrana bituminoasa armata , o acoperire care se face folosind poliester acest lucru fiind facut prin utilizarea unei fibre de sticla.

Specialistii pot sa continue procesul specific de hidroizolare facut alaturi de montajul membranei armate  prin utilizarea poliesterului pe intreaga suprafata, ce est  urmata apoi de montajul reflectoarelor, de cel al gurilor specifice pentru aerisire ce sunt lipite de  stratul final al  hidroizolatiei, pe  fasii ce sunt din membrana bituminoasa ele fiind  armate cu poliester care are grosimea de 0,5 m.

Ultima etapa este aceea de  montaj facut parafrunzarelor executat in gurile de scurgere.

Procesul tehnologic al hidroizolatiei cunoscute ca fiind de tip dublustrat

Demararea ca si  punerea in opera a unui proces tehnologic este ca si tehnologia de  tip monostrat, iar   diferenta consta in faptul  ca membrana ce se  utilizeaza in reparatii e  pusa  pe toata  suprafata.

Atunci cand e  declarata inchisa lucrarea,  specialistii pot  sa executa  inundarea suprafetelor circa  72 de ore, atunci cand  se fac hidroizolatii ce au o grosime ce  insumata pe aceste  membrane  ajungand la cel putin 7 mm iar  dupa aceasta lucrare se  intocmeste  procesul verbal ce privireste receptia din procesul de finalizare ce este specific lucrarilor.

Hidroizolatiile in executia de fundatii

Realizarea lor daca se face in mod eronat  hidroizolatia care e aferenta unei fundatii sau  in cazul teraselor care sunt unele de tip gradina pot avea consecinte costisitoare cu deosebirea ca orice  terasa ce este de tip gradina, poate fi reparata cu anumite costuri ce sunt destul  de mari in cazul fundatiilor, iar o astfel de  hidroizolatie nu o sa fie poata fi reparata, indepartarea ei fiind practic imposibila.

Atunci cand exista o  zona care trebuie izolata, unde apa se afla sub presiune, respectiva zona este important sa fie drenata folosindu-se pentru acest lucru  pompe, inainte de inceperea lucrarilor si astfel  e considerata ca necesar sa aiba fie unu fie  doua straturi cu aceste  membrane.

In zonele unde nu  gasesc apa specialistii, este posibil sa se accepte doar  un singur strat de membrana.

Drenajul ce se face in ceea ce priveste fundatia presupune aplicarea unui strat de pietris sau a unui strat de nisip.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.