HR Analytics – De ce teambuilding?

teambuilding
Practica teambuilding-ului a aparut in Romania dupa anul 2000, fiind perceput sub multe forme si de multe ori nu ca ceea ce este de fapt. Fiind un concept destul de nou, multi manageri au fost curiosi sa investeasca in organizare de teambuilding, dar fara sa stie ce inseamna profesionalism in acest domeniu si care ar trebui sa fie rezultatele scontate.

Bazele teambuilding-ului au pornit de la studiul Hawthorne asupra legaturii dintre conditiile de munca si productivitate. In cadrul acestuia s-a descoperit raportul direct intre atentia acordata angajatului, implicarea lui si sentimentul ca este o persoana importanta pentru atingerea obiectivelor si pentru companie si productivitatea. De asemenea, a fost discutata si tema relatiilor dintre angajati, care influenteaza nivelul productivitatii. Acest ultim aspect a condus la o intelegere oarecum deformata a teambuilding-ului, el fiind considerat mult timp un instrument de a imbunatati relatiile intre colegi si atat, prin diverse petreceri, iesiri si altele.

Serviciul de organizare team building are un scop mai puternic insa, pe mai multe nivele. Durata de desfasurare, activitatile si spatiul de desfasurare sunt alese astfel incat sa poata fi atinse unul sau mai multe din urmatoarele obiective:

– Integrarea talentelor si abilitatilor membrilor grupului;

– Intelegerea si exersarea rolurilor indeplinite de fiecare membru;

– Gasirea si exersarea unui mod eficient al procesului decizional al grupului, dar si al unui mod de lucru eficient;

– Cunoasterea membrilor grupului si adaptarea la diverse stiluri si personalitati;

– Cresterea angajamentului si a responsabilitatii fata de o viziune comuna si obiective ale echipei;

– Dezvoltarea abilitatilor de cooperare, etc.

Modul de organizare al teambuilding-ului poate varia si in functie de stagiul de dezvoltare in care se gaseste echipa de lucru: forming, norming, storming sau performing. Activitatile pot fi indoor sau outdoor si pot fi organizate sub forma unor exercitii de strategie, simulari de diverse situatii si activitati ce necesita implicarea tuturor participantilor.

Cine organizeaza activitati de teambuilding?

HR Analytics ofera servicii de organizare teambuilding in mai multe locuri din tara, pentru companii si echipe din orice domeniu de activitate si de orice marime. Aceste servicii sunt disponibile oricarui client din tara, programele de teambuilding fiind construite personalizat, in functie de situatia actuala a grupului si rezultatul ce se doreste a fi obtinut. Activitatile outdoor sunt organizate in zone precum: satele din Maramures, Transilvania, Delta Dunarii, Brasov, Moldova, Sibiu, Sighisoara, etc.

Echipa HR Analytics este formata din facilitatori de teambuilding experimentati, care vor adapta orice exercitiu aplicat echipei la caracteristicile acesteia: componenta, obiective de indeplinit, stadiu de dezvoltare, necesitati de progresare, etc.

In contextul modificarii schemelor de organizare a activitatii in societati si a modului de lucru, serviciul de organizare teambuilding devine absolut necesar pentru grupurile ce au sarcini comune de indeplinit si nu doar sarcini individuale. Experientele create de HR Analytics pot schimba pe termen lung perspectivele echipei de a aduce rezultate valoroase pentru companie, nu doar prin legarea de prietenii, ci in special prin educarea colaborarii si a integrarii in echipa.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.