Imobile Chisinau

imobil

Bunul imobil este conform termenilor juridici denumit si bunul nemiscator.

Imobilul este practic o asezare care este fixa si care care nu poate sa fie mutata dintr-un loc in alt loc fara sa-si pierde individualitatea ori destinatia initiala.

Pe piata exista diferite  bunuri imobile clasificate astfel:

  • bunuri care sunt imobile prin natura lor si anume cladirile si terenurile, morile de vant ori de apa care sunt asezate pe stalpi, recoltele care sunt prinse de radacini precum si fructele neculese ale arborilor;
  • bunurile care sunt mobile prin natura pe care o au, dar sunt considerate a fi imobile prin destinatia lor, acestea fiind animalele, instrumentele cu cares se ara, semintele care sunt date arendasilor ori colonilor partiali care mai sunt denumiti si dismasi, porumbii dintr-o porumbarie, lapinii sau iepurii care sunt tinuti pe langa case,  stupii cu roiuri, pestele dintr-un iazuri sau helesteie, cladirile, teascurile, cazile si vasele, alambicurile,  instrumentele care sunt necesare pentru a exploata fierariile, fabricile de hartie precum si alte uzine, gunoaiele si paiele;
  • imobile denumite astfel prin obiectul la care acestea se aplica, asa cum ar fi uzufructul lucrarilor imobile, actiunile ce tind la renedicarile de imobile, servitutile. In categoria aceasta  se incadreaza si  alte drepturi asupra imobilelor, dar si drepturile de creanta ce au ca si obiect darea sau preluarea unui lucru care este mobil,  actiunile in justitie care fac referire la imobile.

Mai sunt imobile stabilite prin destinatie acele  efectele mobiliare pe care proprietarul le-a asezat in perpetuu,  catre fond si anume lucrurile imobile ce sunt asezate pe un mobil, perpetuu, atunci cand acestea au fost intarite cu ghips, cu ciment sau  var ori atunci  cand nu pot sa fie scoase fara sa se strice sau deterioreze acea  parte a fondului catre care au fost  asezate. Spre exemplu oglinzile pe care le are un apartament se considera ca sunt asezate in perpetuu, in cazul in care parchetul pe care stau este aceeasi cu boaseria camerei.

Este aplicabil acest principiu si in cazul tablourilor si ornamentelor. Importanta juridica pe care o are  a categoria  bunurilor imobile se poate concretiza in regimul juridic pe care-l au imobilele si anume: posesia duce la uzucapiune, iar ipoteca are ca si  obiect imobilul.

Schimb de imobile

Exista pe piata de specilitate si firme care manageriaza schimbul de imobile intre proprietari.

Companiile imobiliare au ca obiect de activitate vanzarea, cumpararea precum si intermedierea unor procese imobiliare indiferent de obiectele nelocative si cele locative.

Specialistii acestor firme pot sa ajute clientii cu:

  • Vanzarea de bunurilor imobiliare;
  • Intermedierea tranzactiilor privind vinzarea si cumparare de bunurilor imobile;
  • Acordarea de consultarea juridica gratuita cu referire la actele care sunt necesare pentru vinzarea si cumpararea imobilelor;
  • Incheierea unor contracte de prestari servicii facute cu companii numai in cazurile in care exista un cumparator real;
  • Nu exista plati ascunse pina la momentul incheierii contractului de prestari servicii in cadrul operatiunii de vinzare a imobilelor.

Sunt garantate de catre profesionisti, printre altele:

  • Vanzarea respectivului imobil – apartament/casa/teren/spatiu comercial intr-un  timp cat mai scurt cu putinta;
  • Executarea intr-un mod profesionist a  documentelor care sunt  necesare la desfasurarea cadrul tranzactiilor.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.