Importanta scaunelor auto copii

scaune auto copiiCred ca deja stiti ca transportarea copiilor in autovehicul se face doar in scaune auto de copii, aceasta fiind reglementata de legislatia auto. Parintii trebuie sa se asigure ca scaunul auto pentru copii este de buna calitate si sigur pentru nou-nascut sau pentru copil.

Scaune auto copii tip scoica

Scaunele de masina pentru nou-nascuti sunt de obicei proiectate pentru copii foarte mici, cu o greutate mai mica de 13 kilograme. Ele se monteaza cu fata catre spatele masinii si ajuta copilul sa stea ghemuit si sa doarma linistit pentru ca sunt confortabile, sigure si practice. Acestea sunt prevazute cu un maner, iar in momentul in care vreti sa luati scaunul, il puteti ridica si transporta exact ca pe un cos. Aceasta categorie de scaune auto de copii mai sunt denumite si scaune de bebelus tip scoica. In mod ideal, un astfel de scaun ar trebui sa aiba un sistem de prindere in 5 puncte, pentru a fi suficient de sigur, iar intregul sistem trebuie sa asigure o inclinatie a bebelusului de 45 de grade, pentru ca acesta este cel mai sigur unghi. In momentul in care cumparati un astfel de produs, asigurati-va ca materialul absoarbe umiditatea, este detasabil si se poate curata usor, astfel incat sa il puteti spala de fiecare data cand este nevoie, iar in cazul bebelusilor este nevoie destul de des. Este recomandabil sa se cumpere un scaun cu un baldachin pentru a proteja copilul de soare.

Scaune auto copii

Cu toate acestea, atunci cand copilul ajunge la aproximativ 13 kilograme, va trebui sa instalati un scaun convertibil, pentru ca micutul dumneavoastra a depasit etapa scaunelor auto pentru sugari. Dar aceasta schimbare este necesara de foarte multe ori inainte ca bebelusul sa ajunga la aceasta greutate, in special in cazul copiilor mai slabuti. Aceste scaune se clasifica in trei categorii: prima grupa este de la 9 la 18 kilograme, a doua grupa de la 18 la 22 kilograme, iar a treia grupa este de la 22 la 36 kilograme.

In cazul in care doriti sa economisiti niste bani, putei incepe pur si simplu folosind scaunul convertibil si sariti astfel peste scaunul auto pentru sugari. Dar retineti ca aceste scaune auto convertibile nu sunt detasabile, pot fi prea mari pentru sugari si pentru nevoia lor de a le sustine corpul intr-o anumita pozitie, fapt pentru care este posibil sa fie nevoie sa mai asteptati cateva saptamani pana le puteti folosi.

Este recomandabil sa optati pentru scaune auto cu ham in 5 puncte, reglabil deoarece va ofera flexibilitate pentru a ajusta dimensiunea scaunului, si cu inchidere la piept care sa faca un clic in momentul inchiderii, pentru a fi cat mai sigur in timpul deplasarii. Si in cazul scaunelor auto pentru copii mai mari este recomandabil sa fie confectionate dintr-un material care se curata usor, pentru ca si acestia le vor murdari destul de repede.

Indiferent ce tip sau categorie de scaun doriti, magazinul online caruciorcopii.ro va ofera o gama foarte mare de produse, realizate din materiale de calitate si ideale pentru siguranta copilului dumneavoastra. Aceste scaune auto de copii sunt inainte de toate o obligatie pentru protectia micutului, dar ele trebuie sa fie si foarte comode pentru a oferi un mod de transport relaxant.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.