Importanta unui echipament de protectie adecvat

bocanciFie că ești sudor profesionist, sau doar cochetezi cu ideea sau poate pur și simplu ai nevoie să sudezi ceva în gospodărie și deja ai ales aparatul de sudură și te-ai interesat și ce electrozi să folosești,ei bine trebuie să mai știi că oricât de bine pregătit ai fi, nimic nu te scutește de pericolele și riscurile de care e bine să te ferești sau să te aperi.

Cum poți să faci asta?Ei bine,purtând un echipament de protecție adecvat.

Bine, bine, dar CE include mai exact acest echipament de protecție?

În cazul unui sudor,fie el profesionist sau doar începător echipamentul standard de protecție include :

-masca de protecție (cu toții știm că nu e prea plăcut când după niște puncte de sudură ne ia flama”), masca de preferat de cap dar și cea de mână este ok.

Avantajul la cea de cap este că nu mai trebuie să o lași jos după fiecare operațiune și vine echipată cu 2 sau 4 senzori care îți închid viziera în funcție de luminozitatea din capătul electrodului.Cu cât mai mulți senzori,cu atât mai bine .

Și pentru că scânteile încinse sar și îți pot ajunge pe picior sau mâini,e bine să porți și o pereche de bocanci de protectie care să te apere și de eventuale arsuri.

Mănușile de protecție din spalt (piele întoarsă),trebuie să fie regulă deoarce nu doar că aparatul e sub tensiune dar din grabă poți atinge cleștele de masă și nu îți dorești că prin corpul tău să treacă o tensiune care nu îți garantează siguranță.

Pentru o protecție completă îți recomand o lista de echipamente de protecție pe care orice sudor trebuie să le cunoască și să le folosească cu încredere.

-masca de sudură

-mănuși de protecție

-cotiere de protecție

-jambiere de protecție

-mânecuțe

-guler

-cagulă

-sorț de protecție din piele

-costum de sudor complet

-bocanci de sudor

Acum ști ce să porți și de asemena ști care sunt riscurile.În speranța că activitatea ta de sudor va fi una fructuoasă îți urez : Happy Welding!

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.