Bonurile fiscale si modalitati de imprimare

Intre casa fiscala si imprimantele pentru bonuri fiscale exista o diferenta. Fiecare dintre noi cunoaste, in mai mica sau in mai mare masura importanta bonului fiscal. Si aceasta atat din punct de vedere al evidentierii in contabilitate cat mai ales pentru corecta calculare a cheltuielilor in raport cu veniturile si ulterior al impozitului cuvenit.

Imprimantele de bonuri fiscale sunt aparate electronice de marcar. Ele nu au un soft propriu de operare care este utilizat la casele de marcat dar se considera ca sunt superioare acestora.

Au fost concepute pentru aplicatiile POS atasat la un calculator, afisaj si eventual un sertar pentru bani. In acest fel se pot emite bonuri fiscale catre cumparatori, se pot executa diverse operatiuni specifice unei case de marcat, operatiuni care sunt comandate din aplicatii Front Office.

bonuri fiscale 2

Datorita faptului ca au o capabilitate sporita si anume aceea de a fi conectate in retele locale, operatiunile de vanzare se inregistreaza automat avand ca suport aplicatii contabile si aplicatii de gestiune din categoria celor Back Office.

Beneficiind de configuratii foarte flexibile, imprimantele de bonuri fiscale se pot utiliza in diverse domenii de activitate incepand cu vanzarea en detail si pana la restaurante si hoteluri.

Cele mai moderne imprimante bonuri fiscale sunt cele cu mecanisme de tiparire termica pe doua role de hartie specifica. Acestea sunt foarte rapide la imprimare si bonul emis are dimensiunea ideala. Sunt concepute sa nu ocupe mult spatiu si sunt foarte usor de utilizat. In mod normal o astfel de imprimanta bonuri fiscale nu necesita o mentenanta speciala. Producatorii s-au gandit si la rezistenta crescuta la factorii exterini si astfel imprimantele de bonuri fiscale au un design compact care la da un grad mare de robustete. Cei ce utilizeaza zilnic aceste mecanisme invata foarte rapid sa le manevreze si ajung sa aprecieze avantajele pe care o astfel de imprimanta pentru bonuri fiscale le ofera, mai ales prin incarcarea rapida a rolelor de hartie.

O astfel de imprimanta perminte inregistrari de date pentru peste 2000 de zile fiscale si in majoritatea cazurilor nu necista inlocuirea inainte de umplere, doar in cazul in care se doreste modificarea datelor de proprietate ale POS-ului din retea.

Ce avantaje sunt pentru cumparator?

bonuri fiscale

In primul rand imprimante bonuri fiscale faciliteaza utilizarea cardurilor scutind astfel cumparatorul de a purta in portofel sume mari de bani. Au in configuratie si display pentru cumparator, astfel operatiunile de incasare desfasurandu-se in mod corect si vizibil pentru a evita tot felul de incurcaturi sau greseli. Pentru incasator una dintre operatiunile foarte utile este aceea de afisare a restului pe care trebuie sa-l dea. Scurteaza timpul uimitor de mult si se evita deasemenea greselile. Bonurile sunt lizibile si contin informatiile necesare atat din punct de vedere contabil cat si in ceea ce priveste datele magazinului si ora la care a fost emis bonul.

Le intalnim aproape peste tot si cred ca in sinea noastra suntem multimiti ca s-au creat astfel de imprimante bonuri fiscale datorita faptului ca usureaza incasarea, scurteaza timpul cumparatorului prin evitarea cozilor. Si daca sunt cozi cu siguranta lucrurile merg mult mai bine si mai repede daca sunt folosite astfel de sisteme performante.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.