Inchirierile auto- O afacere pe termen lung

rent a carDin anul 1918, cand Walter L. Jacobs a avut ideea inovativa de a infiinta primul birou de inchiriere de masini din lume, in Chicago, Statele Unite ale Americii, si pana astazi, acesta afacere se dovedeste a fi o adevarata mina de aur, ce atrage cu sine cifre de ordinul zecilor de miloane de dolari. Motivul este unul cat se poate de simplu: din dorinta de a avea un stil de viata confortabil, omul a devenit dependent de automobil, care nu numai ca este indispensabil vietii cotidiene, ci totodata reprezinta nevoia de mobilitate. Pentru cei care nu isi permit luxul de a cumpara o masina, serviciul de inchirieri auto este cu adevarat o alternativa eficienta si foarte ieftina.

Chiar daca America este veterana pe piata de inchirieri auto, nici pentru Romania, acest serviciu nu este o noutate, dar abia astazi se poate discuta despre popularitatea in randul celor care inteleg utilitatea unei masini. Nu mai reprezinta niciun secret pentru nimeni faptul ca firmele specializate pe inchirierile auto isi au activitatea in marile orase, acolo unde nevoia de mobilitate este estentiala, iar pentru majoritatea timpul inseamna bani. Cu alte cuvinte, sectorul “rent a car” devine tot mai popular la nivel mondial si asta datorita numeroaselor beneficii pe care le ofera, avantaje deloc de neglijat. Pe scurt, sa inchiriezi o masina este o investite optima, pe termen lung.

In primul rand, serviciul de inchirieri auto se afla intr-o stransa legatura cu turismul, in sensul ca este mult mai util sa inchiriezi o masina pentru intreaga perioada de vacanta, decat sa folosesti mijloacele de transport in comun, specifice fiecarei tari in parte, care, pentru un simplu turist, pot reprezenta adevarate provocari. Astfel, cu ajutorul unui GPS, poti vizita obiective turistice, fara sa mai fie nevoie de informatii suplimentare sau harti. Comod, simplu si rapid. Mai mult decat atat, te poti bucura de acest serviciu imediat dupa coborarea din avion, pentru ca majoritatea companiilor “rent a car”, pun la dispozitia clientilor, adevarate flote auto chiar la iesirea din aeroport. Cu alte cuvinte, ceea ce nu demult, presupunea transferul cu microbuzul, trenul si metroul pana la hotel, acum, indiferent de destinatie, ai un autoturism pe care sa te bazezi. Pe de alta parte, inchirierile auto sunt foarte eficiente si pentru cei care se intorc acasa pentru un scurt concediu si au nevoie de masina la scara blocului.

Un alt avantaj deloc de neglijat, este acela ca starea tehnica a masinilor din parcurile auto rent a car, este foarte buna. In fond, este o conditie de baza, sinonima cu cifra de afaceri a unei companii de profil. Cu alte cuvinte, posibilul client se va orienta intodeauna spre o masina preformanta, moderna si sigura, motiv pentru care, sunt slabe sansele ca printre acestea sa se afle si modele vechi sau uzate, ceea ce ar putea indeparta clientela. Mai mult decat atat, ai posibilitatea sa schimbi masina ori de cate ori iti doresti, plusand astfel la capitolul ¨imagine¨. In plus, pentru a te putea bucura de acest seviciu, nu este nevoie de documente si acte suplimentare, ci doar de un permis auto si buletin, iar, de regula, pentru a inchiria o masina, varsta minima trebuie sa fie de 21 de ani, cu cel putin un an de experienta la volan.

Concluzie. Inchirierile auto reprezinta o afacere atat pentru firmele de profil, cat si pentru clienti, un serviciu ce aduce beneficii in randul ambelor tabere.

Vezi firmele din seciunea Auto / Moto care ofera servicii de inchirieri auto.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.