Indicatoare rutiere – importanta acestora

indicatoare rutiere

Cele mai multe incidente rutiere au loc pe fondul neacordarii de atentie asupra indicatoarelor rutiere. Acestea au un rol esential in reglemantarea conditiillor de trafic, iar ignorarea acestora poate duce la evenimente nedorite ce se pot solda chiar si cu decese. Drumalex, producator de indicatoare rutiere vine sa evidentieze importanta respectarii indicatoarelor rutiere, atat prin intermediul produselor noastre dar si prin intermediul unei informari corecte a publicului asupra acestui subiect.

Tipuri de indicatoare rutiere si constructia acestora

Intr-un articol de-acum cateva saptamani faceam o clasificare generala a tipurilor de indicatoare rutiere, cele albastre fiind de informare generala, galbene pentru reglementarile conditiilor de trafic, iar cele rosii semnaland interdictii. Ei bine, din pacate, cel mai des se intampla ca majoritatea accidentelor rutiere sa fie cauzate de nerespectarea utlimelor doua categorii de indicatoare rutiere. Astfel, printre cele mai des intalnite situatii, necorelarea vitezei la conditiile de trafic este cel mai important factor cauzator de accidente.

Desi toate tipurile de indicatoare rutiere sunt concepute pentru a oferi o vizibilitate cat mai buna, indiferent de conditiile meteorologice acestea uneori sunt si ignorate cu buna-stiinta de catre participantii la trafic. Pentru a putea face vizibile, aceste indicatoare rutiere sunt realizate cu ajutorul peliculelor ce contin granule si particule super-reflexive. Mai exact, acestea ofera o buna vizibilitate chiar si in conditiile unei slabe iluminari a acestora. Pentru a explica modul in care peliculele folosite pentru realizarea de indicatoare rutiere reusesc sa reflecteze lumina, putem compara aceste pelicule cu ochiul de pisica ce este montat la biciclete, motociclete si autoturisme. Aceste semnalizatoare sunt de tip pasiv, ele fiind vizibile doar in momentul in care sunt luminate. Datorita structurilor de prisma din interiorul ochiului de pisica, orice cantitate de lumina ajunge pe suprafata acestuia este reflectata.

Acest principiu este  aplicat la toate tipurile de indicatoare rutiere. Folia de reflectie contine micro-prisme ce au rolul, ca si in cazul ochiului de pisica, sa reflecte lumina intr-un mod cat mai eficient. Insa, aceste detalii nu sunt singurii factori ce ofera o buna vizibilitate unui indicator. Pozitionarea acestuia este iarasi un factor decisiv. Este lesne de inteles ca amplasarea unor indicatoare rutiere in spatele unor copaci sau a unor corpuri inalte ce obstructioneaza vizibilitatea acestora duce in mod direct la inutilitatea acestora.

Reglementarile in montarea de indicatoare rutiere

Legislatia auto romana reglementeaza in mod concret amplasarea unor indicatoare rutiere, astfel incat, prin respectarea unor indicatii simple, aceste indicatoare rutiere pot fi vazute de oricine, indiferent ca este participant la trafic sau nu.

Drumalex se implica in mod direct, prin intermediul gamei de indicatoare rutiere dar si a celorlalte produse in marirea gradului de siguranta pe sosele. Oferim o gama completa de indicatoare rutiere, fie ca vorbim de cele standard, sau de solutiile de semnalizare a portiunilor aflate in lucru. Toate solutiile si produsele oferite de noi sunt de cea mai buna calitate, respectand toate prevederile legale europene in acest sens. Va asteptam pe siteul nostru, www.drumalex.ro pentru a afla mai multe informatii legate de siguranta in trafic si mai ales de cum sa marcati in mod corect o lucrare situata pe un drum.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.