Inel de logodna – informatii si aspecte interesante

inel de logodna

Obiceiul purtarii unui inel de logodna isi are originile din Egiptul Antic, unde inelul simboliza un cerc nesfarsit si spatiul din interiorul inelului o poarta. Inelele de logodna care erau oferite femeilor iubite de catre barbat, obicei cunoscut in vremurile romane, dar in Vest nu a fost intalnit pana in secolul al XIII-lea.

In Europa inelele de logodna au fost candva cunoscute ca „inele inscriptionate”  si erau oferite ca o promisiune a fidelitatii si dragostei fata de cea aleasa.

De ce se poarta un inel de logodna

Un inel de logodna se poarta pe al patrulea deget al mainii stangi, deoarece locuitorii din Grecia Antica credeau ca ar contine o vena care duce direct la inima. In al doilea secol inainte de Hristos, femeile romane purtau doua inele, unul de aur pe care il purta in public si al doilea de fier pe care il purta acasa. Totusi in acele vremuri, un inel de logodna nu se oferea neaparat inainte de casatorie, cum se daruiesc in zilele noastre.

Firma noastra a aparut in urma comenzilor tot mai mari de inele de logodna, de o calitate foarte buna. Comercializam o gama foarte larga de inele din aur alb si galben,toate impodobite cu diamante diverse.

Alegerea unui inel de logodna este un moment unic in viata unui barbat, tocmai din acest motiv va punem la dispozitia clientilor diverse modele, cu preturi accesibile pentru toate buzunarele.

In secolul al XX-lea, daca isi putea permite, mirele tipic occidental isi alegea inelul de logodna dorit, pe care il prezenta apoi femeii iubite cand o cerea in casatorie. In prezent ,cuplurile aleg impreuna un inel de logodna. In tarile in care ambii parteneri poarta inele de logodna, isi cumparau inele identice. In America, Canada, dar si Romania, unde doar femeile poarta inel de logodna, exista si cazuri in care ea isi alege singura inelul dorit.

Ca toate bijuteriile de astfel, pretul unui inel de logodna variaza in functie de materialul folosit la confectionarea acestuia, de design-ul lui, de piatra sau pietrele pretioase cu care vine impodobit si desigur si renumele fabricantului acestuia.

De la iubire, la statut social si perspectiva unei nunti. Toate intr-un inel de logodna

Ideea ca un barbat ar trebui sa cheltuiasca o suma considerabila, din venitul lui anual, pe un inel de logodna, provine de la o firma de marketing care a existat pe piata in secolul 20, intr-un efort de a creste vanzarea de diamante.

Inelele de logodna, ca orice alt tip de bijuterii, sunt de multe feluri, aurul si platina sunt materialele cel mai des folosite in confectionarea acestora, dar se mai folosesc si materiale precum argintul, inoxul, titanul (cele de titan sunt mai rezistente in timp).

Desigur, firma noastra mai comercializeaza si diamante pentru iubitoarele de bijuterii scumpe si rafinate cum ar fi: rotunde, princess, ovale, marquise, pear, heart, cushion si emerald. Toatea acestea combinate cu aur alb sau galben de 18K. Un motiv pentru popularitatea crescuta a inelelor scumpe de logodna, este legatura lor cu sexualitatea umana si perspectivele de casatorie ale femeii.

Traditia sustine ca daca viitoarea casatorie este anulata de catre barbat, femeia nu este obligata sa returneze inelul de logodna. Acest fapt reflecta rolul inelului ca o compensare pentru reputatia distrusa a femeii.

Pentru alegerea oricarui tip de inel de logodna, nu ezitati sa ne contactati telefonic sau vizitandu-ne site-ul nostru www.diamag.ro  „Pasiune pentru diamante”

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.