Ingrasaminte foliare pentru vigoarea plantelor

ingrasaminte foliareIngrasamintele foliare se utilizeaza pentru a compensa deficitul nutritiv al plantelor influentat de diversi factori ce tin de clima,tehnologiile utilizate si mai ales de factorii de sol. Datorita metodelor tehnologice care au evoluat din ce in ce mai mult, și a compusilor chimici, utilizarea frecventa a acestor tipuri de ingrasaminte aduce multe avantajele productiei fermierilor .

Un prim avantaj se refera la faptul ca aceste ingrasaminte foliare cu substante nutritive sunt absorbite rapid si aproape in totalitate de catre plante. Pentru productiile in cantitati mari un alt avantaj se refera la faptul ca solul poate fi deficitar iar contributia acestui la dezvoltatea plantelor este redusa.  La fel se intampla si in cazul ingrasamintelor obisnuite sau chimice care nu asigura in totalitate necesarul de elemente nutritive. Ele actioneaza pe o gama diversificata de plante, deci pot fi folosite atat pentru  plantele leguminoase, dar si pentru pomii din livezi, contribuind in acest fel la marirea productivitatii.

Un alt avantaj esential al ingrasamintele foliare se refera la faptul ca nu sunt deloc toxice, sunt practice si usor maleabile si manipulabile. In plus nu sunt nici deloc poluante sau periculoase pentru mediul inconjurator. In schimb, fermierii si cei utilizeaza aceste produse trebuie sa acorde o atentie deosebita tipul de ingrasaminte foliare pe care il utilizeaza si mai ales firmei care le fabrica sau chiar distribuie, deoarece pe piata au aparut multe firme care promoveaza prodeuse chimice toxice, chiar periculoase cu compozitii neverificare si daunatoare, folosindu-se de denumirea acestor ingrasaminte.

Pentru a obtine rezultatul asteptat trebuie acordata o atentie deosebita si aplicarii acestor ingrasaminte foliare, in primul rand evitarea temperaturilor extreme si a vremii extreme cum ar fi ploi intense sau temperaturi prea ridicate.  Se mai recomanda aplicarea acestora ori dimineata ori spre seara cand temperatura este medie, deoarece  o conditie umeda ajuta la o absorbtie mai buna a acestor ingrasaminte.

Ca si intrument de aplicare de obicei se foloseste un atomizaor care este mai practic si mai eficient picaturle de substanta reusind sa ajunga pe toata suprafata plantei, inclusiv pe partea inferioara a frunzei.  De asemenea si compozitia ascestor ingrasaminte foliare difera in functie de decalajul existent la fiecare timp de planta in parte. Daca se doreste marirea si cresterea in greutate a fructelor se recomanda ingrasaminte pe baza de calciu, magneziu potasiu si altele, in schimb daca decalajul nutritiv afecteaza constituirea semintelor si dezvoltarea acestor se va avea in vedere completarea elementelor cu azot, fosfor sau fier. Pe langa aceste avantaje mai exista beneficiul ca odata cu aceasta aplicare se pot reduce si alte pericole la care pot fi expuse plantele, de exemplu se reduce riscul contra manei, diversilor gandacei sau musculite daunatoare. In acest fel se poate realiza si o economie in ceea priveste bugetul, fiindca investirea se face intr-un singur produs de tratament si nu a mai multora.www.seminte-ingrasaminte-foliare.ro

Aceasta tehnica este recomandata mai ales in zonele cu temperaturi mai reci, cu soluri mai putin fertile si unde absorbtia substantelor nutrivive nu se poate realiza natural. Utilizarea ingrasamintelor foliare trebuie considerata necesara pentru cei doresc o cultura satisfacatoare.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.