ISTORIA SISTEMELOR DE SUPRAVEGHERE VIDEO

sisteme de supraveghere videoOdata cu evolutia oamenilor, a tehnologiei si a necesitatii oamenilor de a afla ce secrete ascunde spatiul ceresc s-au dezvoltat si sistemele de supravegere video. In 1942, Walter Bruch a fost responsabil de proiectarea si instalarea sistemului de supraveghere folosit pentru urmarirea lansarii unei rachete V-2.

In SUA, primul sistem de supravghere video a aparut in anul 1949. Acesta se numea Vericon si utilizarea lui nu avea nevoie de aprobarea guvernului. In anul 1973 NYPD a folosit camera de supraveghere in zona Times Square, zona afectata de o rata a criminalitatii foarte mare. In anul 1980 aceasta metoda s-a raspandit in toata tara, fiind folosita chiar si de unele intreprinderi care erau predispuse furtului. S-a considerat ca metoda avea aceeasi rata de eficienta dar era mai ieftina decat daca s-ar fi apelat la cresterea numarului de personae dintr-un department de politie.

Daca initial sistemele de supraveghere video s-au folosit doar in site-urile de lansare ale rachetelor, mai apoi au fost folosite de politie, institutii bancare si magazine pentru a descuraja furtul, ajungand in zilele noastre sa fie accesibile oricarei persone care doreste sa isi monitorizeze in mod eficient proprietatile.

ALCATUIREA UNUI SISTEM DE SUPRAVEGHERE VIDEO :

 1. DVD-uri Standalone sau tip PC- proceseaza, stocheaza si controleaza sistemul de supraveghere video
 2. Monitoare- afiseaza imaginile preluate de la camerele video tipuri: PTZ, clasice de interior, compacte cu IR, dome, discrete si tip glont.
 3. Lentilele- trebuie sa fie compatibile cu camera video
 4. Iluminatoare IR- pentru vederea pe timp de noapte
 5. Caracase- folosite pentru a proteja camerele video
 6. Convertoare si multiplexoare-
 7. Surse de tensiune- sunt acumulatori care mentin sistemul functional in timpul caderilor de tensiune. Amperajul generat de aceste surse trebuie sa depaseasca cu minim 30% necesarul echipamentului.

AVANTAJE SI DEZAVANTAJE

Avantajele sistemelor de supraveghere video:

 • previn furtul;
 • cresc sentimentul de siguranta al angajatilor si al clientilor;
 • arhivarea video a evenimentelor;
 • supravegherea non-stop a caselor sau altor obiective;
 • economie de timp si bani;
 • previne alarmele false;
 • supraveghere in timp real;
 • posibilitatea conectarii si monitorizarii din orice parte a lumii a obiectivelor dumneavoastra.

Dezavantajele sistemelor de supraveghere video:

 • exista o mare diversitate da camera si sisteme de supraveghere video, acest lucru poate fi considerat un avantaj dar si un dezavantaj(pentru un incepator este un factor de indecizie);
 • aceste sisteme trebuie ingrijite la timp pentru o buna functionare;
 • in mod normal, ai nevoie de cateva aprobari din partea primariei.

Per total, avantajele sunt mult mai convingatoare. Este recomandata instalarea unui astfel de sistem pentru un plus de siguranta si comfort.

PENTRU SIGURANTA TA, ALEGE INTELIGENT

In cazul in care si dumneavoastra doriti sporirea gradului de siguranta si comfort, vizitati site-ul www.alarme-supravegheri-atomatizari.ro. Pe langa sistemele de supraveghere video, firma va ofera sisteme de detective si alarma antiefractie, sisteme de pontaj, sisteme interfonie si videointerfonie, bariere electromagnetice, automatizari porti, usi de garaj rezidentiale si industrial si multe alte produse.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.