iTechSol, o solutie eficienta si ieftina pentru incalzirea imobilelor

iTechSol, o solutie eficienta si ieftina pentru incalzirea imobilelorUnul dintre principalele obiective ale politicilor energetice este reducerea consumului de combustibil fosil. Folosirea surselor regenerabile de energie pentru incalzirea locuintelor este un obiectiv interesant si are ca scop cresterea sigurantei in alimentarea cu energie, protejarea mediului inconjurator si dezvoltarea la scara comerciala a tehnologiilor energetice viabile. Instalatiile termice care folosesc surse de energie regenerabile sunt, in prezent, o solutie buna pentru o energie ieftina, si relativ curata. Deoarece energiile regenerabile nu produc emisii poluante prezinta reale avantaje pentru mediu si pentru combaterea poluarii locale. Firma iTechSol vine in ajutorul tau si iti pune la dispozitie solutii tehnice ca pompa de caldura sol-apa.

Ce sunt pompele de caldura?

Pompele de caldura sunt utilaje moderne care se utilizeaza in ultimul timp ca o alternativa la centralele termice pe hidrocarburi, avand insa o eficienta cu 50-80% mai mare. Pompele de caldura sunt utilaje actionate electric si ofera posibilitati tehnice de economisire de energie, in consecinta ofera imbunatatirea protectiei mediului inconjurator prin reducerea emisiilor de noxe.

In situatia realizarii de constructii moderne, cu izolatie termica imbunatatita si reducerea necesarului de caldura, utilizarea pompelor de caldura se impun in mod deosebit.

O pompa de caldura preia aproximativ 75% din energia necesara pentru incalzire sau climatizare din mediul exterior, iar pentru restul utilizeaza energie electrica.

Cum functioneaza o pompa de caldura?

Pompa de caldura poate functiona atat vara cat si iarna, ceea ce este foarte convenabil din punct de vedere al amortizarii investitiei. In perioada de iarna, caldura poate fi captata din mediul inconjurator prin serpentine plasate in aer, sol sau apa, din pompa de caldura rezultand apa cu temperatura maxima de 45-50°C, care serveste la incalzirea cladirilor.

Pe timp de vara, caldura preluata din incaperi este evacuata in mediu, realizandu-se climatizarea prin instalatiile interioare, aceleasi ca pentru incalzire. Coeficientul de performanta uzual al pompelor de caldura este 3-4, ceea ce inseamna ca la fiecare unitate de energie electrica introdusa in sistem obtinem 3-4 unitati de energie termica, diferenta de 2-3 unitati provenind din mediul inconjurator. Coeficientul de performanta este mai mare in perioada de incalzire, adica pe timpul iernii.

Avantajele folosirii pompelor de caldura:

– economii mari realizate fata de orice alt sistem clasic;

– reducerea cu 50 – 80% a costurilor la incalzire si racire;

– protejarea resurselor naturale si a mediului, ele nu polueaza;

– echipamente silentioase;

– nu este necesara utilizarea cosurilor de fum;

– nu folosesc flacara deschisa, neexistand pericol de explozie;

– folosesc agenti frigorifici ecologici;

– nu necesita personal de exploatare, functionand complet automatizat;

– fiabilitate ridicata;

– perioada de functionare este de 25 ani.

Principiul de functionare

Modul de functionare al pompei de caldura corespunde modului de functionare al unui frigider. In cazul frigiderului, agentul de racire scoate caldura cu ajutorul vaporizatorului, iar iTechSol, o solutie eficienta si ieftina pentru incalzirea imobilelor1prin intermediul condensatorului aparatului, aceasta se transfera in incapere. In cazul pompei de caldura, caldura se extrage din mediul inconjurator (sol, apa, aer) si se conduce la sistemul de incalzire.

Apeland la produsele comercializate de catre firma iTechSol, vei beneficia de tehnologia noua si nepoluanta a pompelor de caldura. Avantajele acestei tehnologii sunt imense, unul dintre acestea fiind preluarea energiei din mediul inconjurator, care este gratis. Pe langa importante economii realizate la factura de energie electrica sau gaz, vei participa si tu la protejarea mediului inconjurator prin reducerea noxelor eliberate in atmosfera.

Daca vrei sa ai parte de un camin calduros, alege pompe caldura sol apa iTechSol. Ai nevoie de informatii suplimentare despre firma si produsele iTechSol? Suna la numarul 0265-343.013 si 0745-667.888 sau trimite un e-mail pe adresa contact@panoultau.ro.

Articol oferit de zoom-biz.ro

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.