Kit ambreiaj – despre discul de ambreiaj

kit ambreiaj

Nu ne-am mai putea imagina lumea si dinamismul acesteia fara existenta autoturismelor. Acestea sunt cele care ofera fiabilitate si mai ales libertatea de miscare de care oricine are nevoie. Fie ca vorbim de masinile personale sau cele care fac parte dintr-un parc auto al unei firme, Piese Auto Shop este pit-stop-ul perfect pentru oricine are nevoie de profesionalism, promptitudine si produse de calitate. Din uriasa lista de produse, in cadrul acestui articol vom discuta despre cele de tip kit ambreiaj care vine sa ofere intreaga serie de piese si accesorii necesare pentru a va pune masina la punct. Dupa cum se stie, discul de ambreaj este o piesa destul de uzata daca tinem cont de faptul ca ambreiajul este cel care face legatura dintre motor si cutia de viteze. Asadar, putem spune ca aceasta componenta intra in categoria produselor consumabile din domeniul auto.

Rolul unui kit ambreiaj

Ei bine, si pentru ca printre persoanele care ne urmaresc inde-aproape articolele sunt si cititori care nu cunosc foarte bine rolul unui kit ambreiaj, dorim ca in acest articol sa dezvaluim cateva din secretele acestei componente care asigura buna functionare a intregului autoturism.

In primul rand, asa cum spuneam si mai devreme, un kit ambreiaj are rolul de a prelua intreaga forta a motorului si de a o transmite mai departe in structura de distributie a fortei care contine cutia de viteze si nu numai. Mai exact, ambreiajul preia turatia motorului si o trimite spre cutia de viteze. Acest proces este realizat cu ajutorul unor elemente de mecanica gandite special pentru a oferi o fiabilitate aparte si mai ales, rezistenta in timp.

Discul de ambreiaj este parte dintr-un ansamblu mai complex, format din 3 elemente. Vorbim de doua elemente aflate in miscare. Discul motorului, sau elementul ce este direct conectat la axul rotor al motorului, si discul de ambreiaj care preia respectiva miscare de rotatie si o transmite spre cutia de viteze a autoturismului.

Componenta unui kit ambreiaj

Un kit ambreiaj contine in mare urmatoarele: discul de ambreaj, placa de presiune ambreiaj si rulment de presiune. Discul de ambreiaj este special proiectat pentru a prelua forta de turatie intr-un mod cat mai eficient si de a o transmite mai departe spre cutia de viteze. Pentru a realiza cupla de forta, discul de ambreaj, dar si ambreajul in sine, practic, fiind discul care imprima forta de turatie discului. Ca si definitie, ambreiajul este cel care realizeaza cuplul de forta intre doua axe aflate in turatie. Pentru a putea realiza acest lucru, majoritatea discurilor de ambreiaj au o suprafata (cea interioara) din ceramica (sau azbest la modelele mai vechi) prin care se creeaza cuplul de forta.

Ca si concluzie de final, putem spune ca discul de ambreiaj, precum si un kit ambreiaj sunt componente consumabile, deoarece acestea se uzeaza odata cu folosirea unui autoturism. Asadar, oricand aveti nevoie de un kit ambreiaj sau de orice alte componente auto, siteul nostru, dar si expertii nostri in auto, va stau la dispozitie pe siteul www.piese-auto.ro va asteptam!

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.