Labrador Retriever – un caine special

Pui-labrador-retriever- frumosUnul dintre cei mai buni prieteni ai omului a fost considerat dintotdeauna cainele. Indiferent de rasa lui, ca este de rang superior sau pur simplu un caine vagabond luat de pe strada, el a stat la capatul stapanului sau pana la ultima suflare a acestuia. Sunt multe exemple in care cainii si-au asteptat credinciosi stapani si ani de zile in statii de metrou, in fata casei unde locuiau, in parc sau unii ca sa-si demonstreze loialitatea fata stapanii pazesc locul de veci al celui care l-a ingrijit si i-a dat afectiune cat timp a trait.

Catelusi labrador_retrieverCainii din rasa Labrador Retriever isi au originea in insula Terra Nova, parte a provinciei canadiene Newfoundland-Labrador, fiind cunoscuti sub numele de ‘cainii Sfantului Ioan’. Aceasta denumire fiind de la o zona a insulei Terra Nova, unde cainii Labrador erau extrem de numerosi. Istoricul acestei rase nu este clar cunoscut, probabil aceasta fiind rezultatul incrucisarii raselor de caini portughezi, englezesti si irlandezi.

Varsta pe care un Labrador Retriever o poata ajunge este de 10-12 ani, cu o talie medie spre mare, cu o inaltime cuprinsa intre 55-62 cm si cu o greutate de 27-41 kg, aceasta rasa de caini poate avea blana in diferite culori, de la negru, bej inchis pana la o nuanta de cacao sau maro inchis.

Pui labrador dragutTorsul musculos si frumos construit, cu o linie a spatelui dreapta si cu picioarele lungi, care ii permit sa acopere terenul extem de bine si cu niste ochii adanci caprui care inspira sinceritate si afectiune, fac din rasa Labrador Retriever una dintre cele mai populare de pe globul pamantesc. Coada puternica si groasa la baza il ajuta ca sa inoate cat ami bine, acest caine fiind un iubitor de apa, placandu-i balaceala in mod special. Cainii din rasa Labrador sunt ideali pentru concursurile de sportive canine, datorita agilitatii si amplitudinii miscarilor pe care le poseda. Au o capacitate de depasire a obstacolelor excelenta si o viteza de alergare foarte buna in camp deschis.

Labrador Retriever simpaticPuii de Labrador sunt extrem de afectuosi, prietenosi si echilibrati, fiind animalele ce comapnie ideale. Nu dau dovada de excese de teritorialitate , susceptibilitate sau agresivitate. Sunt cooperanti in ceea ce priveste dresajul si dau dovada de o buna socializare,  cand in preajma lor se afla alte animale, ba chiar manifesta un sentiment excesiv de protectie si grija fata copii, pe care ii apara in lipsa altor persoane.

Pui labrador retrieverAu insa prostul obicei de a mesteca obiectele ce le transporta in gura, ba chiar le inghit fara sa-si dea seama, pentru ca sunt extrem de pofticiosi. Hrana trebuie servita la temperatura camerei si portionata in bucati mici, pentru ca se pot ineca cu mancarea, datorita poftei pe care o manifesta in mod excesiv.

Spre deosebire de alte rase de caini, un Labrador va manca cu placere hrana cu un continut ridicat de peste, asemenea pisicilor. Nu trebuiesc deranjati de la masa, pentru ca atunci devin extrem de artagosi.

Datorita firii extrem de sociabile si joviale precum si afectiunea si protectia pe care o manifesta fata de copii mici, face  din aceasta rasa de caini cel mai bun prieten al omului.

Poti sa citesti si articole-promo.ro

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.