Lavobad Electric – Ce implica placarea pardoselii cu marmura?

Marmura a fost si este considerata un material opulent, extrem de elegant, folosit in incaperile foarte mari, unde costurile de amenajare sunt la fel de mari. Insa este oare chiar asa? Daca studiem un pic oferta de amenajari ce pot fi realizate cu aceasta roca si costul ei, in comparatie cu placile ceramice artificiale care se folosesc adesea ca un substitut pentru marmura, obtinem cateva concluzii care ar putea sa ne surprinda.
Placari pardoseli cu marmura
Sa vorbim un pic despre costuri, pentru ca acestea sunt primele care ne intereseaza atunci cand dorim sa renovam sau sa amenajam de la zero un spatiu. Multe persoane cred ca placarea cu marmura implica o investitie enorma, fara sa faca un calcul orientativ si comparatii cu alte materiale. Spre deosebire de gresie, acest material este, intr-adevar, un pic mai scump. Efectul decorativ este insa cu mult mai apreciat, prin luciu, finisaj special si varietatea de culori naturale. Sa nu uitam ca prima oara marmura a fost utilizata de catre greci, cunoscuti pentru simtul artistic si arhitectura deosebita pe care au imprimat-o diverselor cladiri renumite, ale carei influente se mai pastreaza si astazi.

Apoi, fata de placarea pardoselii cu placi ceramice sau alte materiale artificiale, placarea cu marmura este mai putin costisitoare din punct de vedere al investitiei pe termen lung. Marmura isi va pastra caracteristicile pentru mai mult timp, deci costurile de intretinere nu se compara cu cele de inlocuire a placilor mai putin rezistente.

Un alt lucru care se spune despre marmura este ca este un material ‘rece’, care va necesita supracosturi de incalzire a interiorului. Daca facem o comparatie cu gresia si alte materiale de acest tip, utilizate astazi in orice locuinta si in spatii comerciale, nivelul de ‘raceala’ este acelasi. Iar pentru a inlatura acest efect, putem cu usurinta apela la diverse sisteme care mentin o izolare mai buna sau chiar la incalzirea prin pardoseala, sistem inovativ care ofera rezultate nemaipomenite.

Un subiect pe care il confirmam si il sustinem este eleganta marmurei. In Grecia, ea a fost folosita in Antichitate in placarea pardoselii, a coloanelor, statuilor, fatadelor si chiar a peretilor din temple, fiind piatra preferata a sculptorilor si arhitectilor. Motivele erau simple: stralucirea, culoarea si moliciunea materialului, care creau efecte elegante si permiteau numeroase prelucrari. Nuantele transparente erau extrem de seducatoare pentru greci, iar aceasta preferinta s-a transmis in multe colturi ale lumii. In prezent, cele mai largi utilizari ale sale sunt in aplicatii precum: pardoseli, blaturi de bucatarie, blaturi de chiuvete si scari interioare si exterioare.

Asadar, placarea pardoselii cu marmura este o solutie ce imbina eleganta si stralucirea cu o rezistenta deosebita in timp si costuri accesibile, daca ne raportam la calitate si durabilitate. Pentru a spori aceste calitati, se pot folosi la amenajare amorse speciale, care reduc absorbtia de apa si fixeaza praful, precum si adeziv pentru marmura, care previne decolorarea sau are rol de inlaturare a efectelor umiditatii constante.

Daca v-ati hotarat sa alegeti o companie care sa realizeze placari de pardoseli cu marmura, Lavobad Electric este prima care va vine in ajutor. Compania si-a format personalul in doua directii de activitate: instalatiile electrice si constructiile civile. Astfel, amenajarile interioare si exterioare sunt o categorie principala de servicii oferite clientilor din Bucuresti. Lavobad Electric executa numeroase lucrari de placare cu marmura, atat pentru pardoseli de orice dimensiune, cat si pentru treptele scarilor interioare si exterioare.

Compania are o vasta experienta in acest domeniu, fapt ce se deduce clar din marea varietate de proiecte realizate pana in prezent, pentru spatii comerciale si rezidentiale. Inafara de amenajarile si finisarile de inalta calitate, Lavobad Electric se ocupa cu servicii de proiectare arhitectura, proiectare de instalatii electrice si termice si montarea lor, precum si constructii de case la rosu si constructii civile mai ample. Instalatiile de iluminat si cele electrice intra in alta categorie de servicii de specialitate oferite, unde solutiile tehnice satisfac necesitati riguroase.

Lavobad Electric va sta la dispozitie in Bucuresti, pentru orice tip de proiecte de amenajari si instalatii electrice. Nu va sfiiti sa contactati firma, daca va doriti rezulate excelente!

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.