Mabo Invest, manusi de protectie de calitate superioara, pentru aplicatii industriale si casnice!

Normele de protectie a muncii impun anagajtorilor sa asigure echipament de lucru adecvat angajatilor, astfel incat sanatatea si integritatea fizica a acestora sa nu fie puse in pericol in cazul in care desfasoara activitati cu grad ridicat de risc.

O compononenta importanta a echipamentelor este reprezentata de manusi de protectie, purtarea acestora fiind obligatorie pentru orice lucrator care risca accidentari ale palmelor/degetelor/bratelor si vatamari ale pielii, cauzate de impacte mecanice, flacara, umiditate, frig, toxicitate, probe contaminate microbiologic, etc.

          Categorii manusi de protectie

          Manusile se clasifica dupa categoriile de protectie, avand inscriptionate pictograme specifice care certifica tipul de protectie pentru care au fost testate si nivelul de performanta. Principalele categorii sunt:

  • manusi de protectie la temperaturi ridicate
  • manusi de protectie la temperaturi scazute
  • manusi cu protectie mecanica in raport cu agresiunile fizice si mecanice provocate de abraziune, taiere cu lama, perforare si rupere
  • manusi cu protectie antichimica, avand capacitatea de a proteja utilizatorul impotriva substantelor chimice sau a microorganismelor
  • manusi pentru electricieni, cu proprietati electroizolante
  • manusi de unica folosinta, fabricate din latex, polietilena, cauciuc nitrilic sau vinyl, potrivite pentru aplicatii ce implica lucrul cu agenti de curatare (in mediul sanitar sau farmaceutic) sau pentru lucrul ce implica contactul cu alimente (industria alimentara)
  • manusi pentru sudura, confectionate din piele spalt, ce ofera protectie mecanica si termica la nivelul palmei si incheieturii
  • manusi pentru lucrul cu instrumente ascutite
  • manusi fara protectie – fabricate din tesatura sau tricot, indicate doar pentru confortul mainilor si utilizate in aplicatii in care nu exista riscul de accidentare (industrie usoara sau uz casnic)

Toate aceste tipuri de manusi pot fi achizitionate din cadrul magazinului online maboinvest.ro.

                    Despre Mabo Invest, distribuitor manusi de protectie

          Compania Mabo Invest, din Iasi, are o experienta indelungata in domeniul importului si distributiei de echipamente de protectie destinate unei arii largi de industrii. Calitatea produselor este garantata, iar preturile practicate sunt mai mult decat avantajoase. Alaturi de manusi de protectie, oferta magazinului maboinvest.ro cuprinde: salopete, haine vatuite, haine/veste reflectorizante, combinezoane antichimice, bocanci, pantofi, sandale protectie cu/fara bombeu metalic, cizme apa/noroi, electroizolante, echipament pentru lucru la inaltime, benzi si conuri pentru semnalizare rutiera, ochelari protectie, echipamente protectie respiratorie, echipamente de salvare, echipamente detectie noxe, alcool, echipamente dotare ambarcatiuni (veste de salvare, colaci de salvare, accesorii).

Manusile sunt confectionate din materiale speciale, in functie de protectia pe care trebuie sa o asigure, sunt disponibile in diverse marimi/culori si sunt extrem de eficiente in aplicatiile pentru care au fost concepute. Spre exemplu, manusile de protectie sudor sunt ignifugate, cele de protectie antichimica sunt confectionate folosind tehnologia unica MAPA multistrat, cele pentru protectie termica sunt fabricate din tesatura speciala impregnata cu cauciuc nitrilic, fiind eficiente la o temperatura de contact de 180 – 200 de grade Celsius. Manusile electroizolante contin latex natural, avand la baza o tehnologie de imersie repetata si vulcanizare, iar manusile rezistente la taiere sunt confectionate din materiale variate, precum sarma de otel inoxidabil (utilizare in industria de prelucrare a carnii), fibre sintetice in combinatie cu fibre de sticla, cu palma si degetele imersate in poliuretan (utile lucratorilor din industria de ansamble si subansamble, automobile). Manusile de tricot, simple sau impregnate, au la baza bumbacul sau poliesterul, si pot fi utilizate atat in aplicatii industriale usoare (mase plastice, operatii de decor), cat si in cele casnice (gradinarit, reparatii).

Toate aceste tipuri de manusi de protectie respecta normele EN de protectie a muncii. Pentru comenzi, reprezentantii Mabo Invest pot  fi contactati telefonic – 0740 253.570 – sau prin email: office@maboinvest.ro ; comenzi@maboinvest.ro 

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.