Mancare caini si caracteristici de baza ale acesteia

mancare caini

Majoritatea stapanilor de animale de companie cauta sa le mentina acestora starea de sanatate pe cat posibil fara a avea de preferat nici foarte multe cheltuieli. Ei bine, in acest sens, poate cel mai simplu punct de pornire este mancarea de caini potrivita, administrata in mod corect, bineinteles.

Asadar, ce mancare caini ati alege in functie de varsta cainelui dvs. de exemplu?

Unul dintre criteriile in functie de care va puteti orienta cand vine vorba de a alege cea mai potrivita mancare caini este acela al varstei cainelui dvs. In functie de acest aspect, puteti alege intre hrana umeda sau cea uscata, un mix de ambele, hrana premium sau nu, etc.

Ce caracteristici au fiecare din ele insa? In primul rand, daca ne gandimi la mancare caini uscata, putem spune ca aceasta nu va contine la fel de multa apa ca si cea umeda, insa in egala masuraaceasta va fi una care va fi foarte benefica pentru dantura si pentru gingiile cainilor. Cand acestia sunt insa la o varsta mai frageda, o mancare caini uscata poate fi destul de greu de consumat, la fel si daca aveti un cane care deja este la o varsta inaintata si poate are si anumite probleme de digestie. Cert este insa ca o astfel de mancare caini este mai ieftina decat alte variante de hrana, astfel ca foarte multi dintre stapanii de animale opteaza pentru ea.

Ce putem spune despre mancare caini umeda in schimb?

Pe langa faptul ca e mai usor de consumat, o mancare caini umeda este de multe ori si mult mai potrivita pentru cainii cu probleme de digestie. O astfel de mancare caini umeda va fi una cu un continut de apa foarte ridicat. Acest lucru este de mare ajutor atunci cand vorbim de animale de companie care necesita mai multa apa pentru a avea o digestie mai buna. Asadar, o astfel de mancare caini este foarte mult preferata de stapanii de astfel de animale, dar si de cei de caini micuti, adica aflati la o varsta mai frageda, carora le este mult mai simplu sa se hraneasca cu o astfel de mancare, intrucat dantura lor nu este complet dezvoltata.

Ce putem spune si despre mancare caini premium?

Inca o varianta optima pentru caini este cea a mancarii de caini premium, care este una foarte bogata in proteine si care in egala masura are un continuta bogat si de Omega 3, ceea ce va face ca blana cainelui sa fie mai sanatoasa, mai stralucitoare.

Se spune de multe ori ca astfe de mancare caini este de fapt cea mai buna varianta pentru care puteti opta. Bogata in vitamine, minerale si proteine, o astfel de mancare caini este potrivitasi pentru cei mici si pentru cei mari, din randul cainilor, bineinteles.

Puteti opta pentru a achizitiona o mancare caini de la www.petshopexpres.ro potrivita pentru companionul dvs. de la un magazin online sau unul cu locatie fizica, cert este ca e bine sa va informati in prealail pentru a va asigura ca ati facut alegerea potrivita atat cand vine vorba de cainii aflati la o varsta frageda cat si de cei aflati la o varsta mai inaintata.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.