Maschinenbau – solutia ideala pentru taierea oricaror tipuri de metale

Tehnologia s-a dezvoltat de asa maniera, incat in aproape toate industriile, procesele de fabricatie sunt realizate in mod automat. Daca pana in anii ’60-’70 aportul urias in procesele de fabricatie era adus de elementul uman, in prezent omul se ocupa doar de monitorizarea si comanda unor utilaje ce realizeaza in mod automat diferite procedee tehnologice.

Un pas foarte important in realizarea automatizarii a fost introducerea unui sistem computerizat ce avea sa inlocuiasca tiparele manuale. Acest sistem informational poarta numele de CNC si este abrevierea de la Computer Numerical Control.  Acest sistem este conectat la utilajul care realizeaza diferitele procese tehnologice.Plasma cutter

In principiu, acesta functioneaza in felul urmator: programul creaza un fisier, deobicei un model CAD, iar sistemul informational CNC il interpreteaza transmitand comenzile ce apar in acest fisier masinariei. Aceasta va executa intocmai comenzile pe care sistemul informatic i le ofera. Datorita faptului ca aceste tipuri de masini functioneaza pe baza programului informatic, ele poseda numeroase avantaje. Dintre avantajele folosirii masinilor ce functioneaza pe baza sistemului CNC enumeram:

  • Acuratetea. Procesele realizate cu astfel de utilaje, masinarii, sau unele ce ruleaza program informatic CNC vor oferi un produs finit foarte precis realizat dupa comenzile introduse de om.
  • Eficienta. Productivitatea acestor industrii este substantial mai mare decat in cazul in care se folosea mana de lucru a omului pentru a executa procesele de fabricatie.
  • Eliminarea riscurilor pentru om. Datorita faptului ca omul nu face altceva decat sa dea comanda dispozitivului CNC si sa il monitorizeze, acestea este protejat impotriva anumitor riscuri ce apar in mod frecvent in cazul productiei manuale.

Exista foarte multe masinarii ce au fost dezvoltate avand la baza un astfel de sistem de comanda informatizat, dar noi vom vorbi in continuare despre masinile de debitat CNC cu plasma si oxigen.

Firma Maschinenabu, cu locatia in Timisoara ofera clientilor sai numeroase produse din domeniul productiei de ansamble metalice sudate. Infiintata in anul 2006, recent putem spune, firma timisoreana si-a castigat un bine meritat loc fruntas pe piata locala din acest domeniu, datorita calitatii produselor, profesionalismului si seriozitatii echipei si a promptitudinii fata de respectarea termenilor si conditiilor contractelor. Dovezi ale acestor calitati stau numeroasele contracte de colaborare incheiate cu firme cunoscute din tara si nu numai.

Din gama divPlasma cutterersificata de produse oferite clientilor, firma timisoreana ofera fierastraie, foarfeci combinate, masinide stantat hidraulice, linie automata debitare-gaurire, masina de gaurit CNC otel structural, masini prelucrare fier cornier, panze fierastrau, utilaje indoit profile si nu in ultimul rand masinile de debitat CNC cu plasma si oxigen.

Masinile de debitat CNC cu plasma si oxigen sunt ideale pentru taierea  oricarui tip de materiale metalice, fiind un echipament absolut  necesar pentru orice firma ce lucreaza cu materialele metalice. Aceasta masinarie este complet automatizata, datorita sistemului CNC.

La capatul duzei iese aer compimat de mare viteza, iar in prezenta unui arc de curent electric se formeaza plasma. Astfel se realizeaza taierea automata a materialelor metalice. Aceasta plasma este suficient de calda pentru a topi metalul si se misca suficient de repede pentru a il inlatura de pe foaia metalica.

Puteti citi si alte articole interesante accesand link-ul www.articole-promo.ro .

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.