Masini de spalat cu motoare electrice

In vremurile de mult apuse, spalatul hainelor reprezenta un efort fizic continuu si de durata si se putea realiza numai prin scufundarea acestora in apa curata si rece a raurilor aflate in apropierea satelor. Acest procedeu de curatare a imbracamintei a durat pana la aparitia primelor aparate destinate curatarii hainelor. Aceste mecanisme erau reprezentate de gratere din lemn pe care se frictionau hainele.

Incepand cu secolul 15, sapunul a devenit produsul principal de curatare a hainelor. Cei ce utilizau produsul chimic considerau ca acesta va conferi hainelor un aspect proaspat si mult apropiat de cel initial. Insa, spalarea hainelor cu atentie si rigoare a avut loc odata cu instalarea epidemiilor de la mijlocul secolului 19. In acea perioada, populatia a inceput sa acorde o importanta mai mare asupra igienei personale.

biz2Odata cu revolutia industriala, dar si din motive de eficienta, a fost inventata masina de spalat. In 1858, in S.U.A, a fost primit primul patent pentru o masina de spalat de catre Hamilton Smith. Spre deosebire de masinile de spalat electronice, vechea masina de spalat americana se putea pune in functiune numai manual. Prima masina de spalat electrica a fost conceputa si construita in 1908. Desi, acest model a fost pus spre comercializare dupa doar 6 ani, succesul adevarat l-a cunoscut dupa terminarea Primului Razboi Mondial.

Domeniul masinilor de spalat ia amploare, producatorii realizand importanta acestor aparate in locuintele oamenilor. Astfel, incepand cu 1930, apare masina de spalat dotata cu cuva metalica din cupru. In plus, aceasta avea si un agitator si un storcator realizate din aluminiu mult mai eficiente decat unul din modelele predecesoare cu agitator din lemn. Pentru ca masina de spalat sa fie pusa in functiune, s-a utilizat un motor electric, conectarea realizandu-se de la orice sursa de energie electrica disponibila.

Singurul inconvenient al masinii de spalat era faptul ca nu exista capacitatea de incalzire a apei. Astfel, hainele erau spalate cu apa rece, iar procesul de curatare era ineficient. Datorita acestor fapte, a fost observata necesitatea unei solutii pentru a se putea incalzi apa in mod automat, pentru ca hainele sa poata fi curatate eficient. Insa, acest lucru a fost posibil dupa ce Al Doilea Razboi Mondial a ajuns la final.

Noua masina de spalat vine cu noutati importante pentru ca spalarea sa se efectueze in bune conditii. Astfel, aceasta permite incalzirea apei si ofera programe de spalare selectabile. Astfel, se putea alege programul de spalare in functie de tipul de material al hainelor.

Incepand cu 1978, au fost lansate pe piata masinile de spalat cu panou electronic. Acest panou oferea utilizatorilor un control mai bun asupra intregului proces de spalare, precum selectarea programului, durata acestuia, temperatura de spalare. Astfel, rezistenta hainelor a crescut considerabil.

biz3Incepand cu anii 80, au fost construite masini de spalat cu viteze mari de rotatie de pana la 1600 rotatii/minut. Aceste modele se utilizeaza si astazi, insa producatorii de electrocasnice doresc sa puna accentul pe economisirea de energie electrica, apa si produse chimice necesare spalarii. In plus, se vizeaza o cercetare riguroasa cu scopul de a imbunatati tehnologia, iar piesele sa aiba o durata mai mare de viata.

In prezent, masina de spalat cu motor electric este extrem de apreciata si de utilziata. Insa, nu putem stii ce ni se pregateste in acest domeniu de producatorii de masini de spalat. Domeniul se poate revolutiona oricand datorita ingeniozitatii tuturor celor ce activeaza in acest caz. Insa, pentru alte aplicatii se poate apela la un distribuitor autohton de motoare electrice. Cu acestea se pot construi propriile echipamente si aparate electrice. Deasemenea, motoarele electrice de la BRACO INDUSTRIAL pot fi utilizate si in domeniul industrial sau constructii. Distribuitorul de motoare poate fi contactat oricand pe www.bracoindustrial.ro. Aici se pot gasi informatii utile despre toate tipurile de motoare electrice existente pana in prezent.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.