Masini de taiat cu plasma de inalta putere

masini de taiat cu plasma

Taierea pieselor din metal sau decuparea modelelor si a pieselor din foile de metal prin folosirea de masini  de taiat cu plasma este printre cele mai rapide metode de debitare a metalului, inafara de metoda cu laser.  www.storelogistic.ro este locul unde puteti gasi pe langa utilaje din domeniul agriculturii si pentru constructii, si sisteme destinate sudurii si debitarii cu ajutorul plasmei.

Gama de masini de taiat cu plasma contine atat echipamente cu debite mici, dar si cele cu debite mari. Aici prin debit se intelege grosimea maxima a metalului ce urmeaza a fi taiat prin aceasta tehnica, insa este bine de stiut ca pentru a obtine o teietura optima si curata, trebuie sa tineti cont de faptul ca grosimea metalului nu trebuie sa depasasca pragul de maxim 60% din debitul maxim al utilajului.

Vom parcurge cateva generalitati ale acestor masini de taiat cu plasma, urmarind ca exemplu varful de gama al categoriei sale, pe care il puteti gasi in lista de produse oferite de catre noi.

Generalitati de functionare pentru aparate taiere cu plasma

Pentru a putea strapunge metale cu grosime mare, utilajele de acest fel au nevoie de curent trifazat pana la 400 de volti. Acest lucru este necesar pentru a putea dezvolta puterea de pana la 29 kVA (kilovolt-amper). Aceasta putere este obtinuta prin tehnologia de tip invertor de tensiune care este inglobata in majoritatea tipurilor de masini de taiat cu plasma. De asemenea, toate tipurile de masini de taiat cu plasma au nevoie de alimentare cu oxigen comprimat, cu un debit de pana la 230 litri/minut.

La gama de masini de taiat cu plasma de varf, nu mai este folosita tehnologia de control tip MOSFET, ci pentru controlul cantitatilor mari de energie este folosita tehnologia de tip IGBT. Insulated Gate Bipolar Transistor este practic rezultatul combinarii caracteristicilor de unitate cu poarta simpla comandata prezente la MOSFET cu capabilitatea de curent de mare putere si voltaj slab-saturat gasita la tranzistorii bi-polari. Acest tip de tranzistori bi-polari pot dezvolte si sa reziste in acelasi timp la tensiuni extreme de pana la 3,3 kV si la curenti de pana la 1200 Amperi.

Randamentul oferit de aparate taiere cu plasma din gama de varf

Astfel, prin utilizarea tehnologiei IGBT va oferim un randament de taiere al acestor masini de taiat cu plasma extrem de mare. Capacitatea de taiere pentru modelul de varf este pana la 60%. Practic, aparatul poate fi folosit la capacitatea sa maxima de taiere pentru cel mult 6 minute, dupa care acesta are nevoie de doar 4 minute pentru a se raci.

Ca si aplicatii pentru aceste masini de taiat cu plasma, putem mentiona atat uzul destinat amatorilor de reconditionari si constructii din metal, dar si pentru uzul industrial, pentru echipamentele de varf ale gamei noastre.

Store Logistic este punctul ideal unde puteti gasi o gama impresionanta de produse, ce pleaca de la utilaje si accesorii pentru domeniul agricol, cum ar fi motocultivatoare si motosape, dar si echipamente pentru instalatii de apa sau de curent electric. Pentru a viziona lista noastra de categorii de produse, va invitam sa ne vizitati siteul www.storelogistic.ro unde veti putea gasi toate informatiile de care aveti nevoie.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.