Mentine controlul cu sistemele de alarma pentru separatoare de ulei – Nefatec

Poluarea mediului inconjurator este una dintre cele mai grave probleme cu care trebuie sa ne infruntam. An de an, specialistii in domeniu gasesc metode cat mai eficiente pentru a elimina riscurile poluarii si pentru a asigura o lume mai curata si mai sanatoasa. Unul dintre cele mai grave aspecte ale poluarii este poluarea apelor – acest tip de poluare afecteaza ecosistemul si se raspandeste foarte rapid. Una dintre cele mai eficiente metode de curatare a apelor uzate, este utilizarea separatoarelor de ulei, grasimi si hidrocarburi. Insa, pentru ca acestea sa functioneze la eficienta maxima, este importanta utilizarea unor sisteme de alarma concepute special pentru astfel de echipamente.

In cazul in care ai nevoie de sisteme de alarma pentru separatoare de ulei, grasimi si hidrocarburi, compania Nefatec iti vine in ajutor!

Ce sunt separatoarele de ulei?

Separatoarele de ulei sunt echipamente utilizate pentru a colecta si indeparta produsele petroliere, grasimile si hidrocarburile din apele uzate industriale sau meteorice, cu diverse surse de provenienta: ateliere mecanice, parcari, gospodarii agricole si multe altele.

Aceste separatoare sunt amplasate subteran, fiind realizate integral din material plastic, placi de polipropilena si sunt protejate impotriva coroziunii. Astfel, separatoarele de ulei pot fi amplasate, pur si simplu, in pamant, fara alte masuri speciale de protectie, in zone lipsite de apa subterana si care nu sunt supuse traficului.

Conform normelor impuse de Uniunea Europeana, introducerea de separatoare de ulei pe circuitele apelor uzate este obligatorie pentru a nu afecta apa aflata in retelele de canalizare si statiile de epurare. Prezenta uleiurilor, a grasimilor si a hidrocarburilor nu afecteaza doar statiile de epurare si canalizarile, ci si apele de suprafata si rezervele de apa subterane.

De ce este importanta utilizarea sistemelor de alarma pentru separatoarele de ulei?

Sistemele de alarma create pentru aceste echipamente au scopul de a te atentiona in momentul in care separatorul trebuie golit. Acestea monitorizeaza fara oprire grosimea stratului de reziduuri (grasimi, hidrocarburi, nisip, namol) dinauntrul separatorului si genereaza un semnal acustic si luminos in momentul in care acesta ameninta depasirea grosimii prestabilite.

Cum functioneaza sistemele de alarma pentru separatoarele de ulei?

Sistemele de alarma pentru separatoarele de ulei functioneaza cu un anumit numar de sonde, in functie de necesitate ( pot functiona cu o sonda, doua sau trei). Acestea au in componenta lor un senzor de nivel pentru sedimentele solide, ideal in cazul in care separatorul de ulei se afla intr-o zona in care exista riscul umplerii cu aluviuni. In plus, sistemele de alarma sunt dotate si cu un senzor de nivel maxim de lichid, al carui scop este prevenirea situatiilor ce implica umplerea separatorului din cauza infundarii conductelor de evacuare.

Compania Nefatec Craiova are ca obiectiv comercializarea produselor si a echipamentelor utilizate pentru protectia mediului inconjurator. Pe langa sistemele de alarma pentru separatoare de ulei, firma noastra iti ofera si dispozitive pentru detectarea ghetii pe palele turbinelor eoliene, separatoare de ulei, grasimi sau hidrocarburi, sisteme de alarma pentru fose septice, statii combustibil si multe altele. In plus, poti obtine si produse pentru izolatii termice, cum ar fi placile izolatoare, tesaturile din kevlar, fibra ceramica, dar si diverse tipuri de filtre: filtre din aluminiu, fonta sau otel, cutii pentru filtre si multe altele.

Alege sistemele de alarma pentru separatoare ulei Nefatec! Pentru a plasa o comanda sau pentru a obtine mai mult informatii, contacteaza-ne, utilizand informatiile de mai jos:

Ing. Barbarasa Adrian Catalin
Tel/fax: 0040 351 44 88 08
Mob: 0040 746 50 45 08
adrian.barbarasa@nefatec.ro

Sediul social: str. Dr. Nicolae Ionescu Sisesti, nr. 11, 200302
Punct lucru (depozit): str. Nicolae Romanescu, nr 28, 200738
Craiova, Dolj, Romania

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.