Motocultor de calitate

motocultoare

Un motocultor este un utilaj extrem de util în munca efectuată prin grădină. Anume din aceste considerente indiferent de dimensiunile pe care le are grădina dumneavoastră, este indicată procurarea unui astfel de „ajutor” pentru a vă ușura munca și timpul dedicat tuturor activităților agricole.

Motocultoarele reprezintă utilaje, ce sunt de o construcție destul de simplă. Ele dispun de un motor ce are o putere mică, ce se cuprinde între 3-12 cai putere. Motocultorul poate fi cu ușurință manevrat de către o singură persoană cu ajutorul unui ghidon. Sunt unele motocultoare care dispun de cutii de viteză. Aceste cutii sunt responsabile de asigurarea atât a creșterii manevrabilității cât și a forței de tracțiune și posibilitatea de a atașa alte utilaje agricole cum ar fi: remorcile, plugul, aparte de cosit, freze de zăpada, etc..

Unele motocultoare au anumite facilități cum ar fi reglarea ușoară a înălțimii și a lățimii de lucru, sunt ergonomice, iar cele care au greutatea mai mare aderă cu mult mai bine la sol și astfel procesul de lucru va fi mai ușor.

Tipuri de motocultoare:

 1. Motocultoare Hobby – sunt create special pentru suprafețe de lucru ce au dimensiunile cuprinse între 1000 și 5000 m2. Aceste motocultoare utilizează sistemul de transmisie prin crea de al motor la distribuție și apoi de la distribuție la freze. Lățimea frezelor l astfel de motocultoare este de 80-90 cm.
 2. Motocultoare semiprofesionale – sunt utilajele ce dispun de cutie de viteză și lanț. Lățimea frezelor aici este de 80 – 100 cm. Motocultoarele semiprofesionale pot prelucra pământul până la o adâncime de 20-22 cm. Prezența cutiei de viteză duce la economisirea carburantului. Acest tip de motocultoare este creat special pentru suprafețe de lucru ce au dimensiunile cuprinse între 5000 și 10000 m2.
 3. Motocultoare profesionale –folosesc transmisia de la cutia de viteză la freze. Acest tip de motocultoare poate prelucra pământul la o adâncime de 22-25 cm. Motocultoarele profesionale pot cântări între 75-80 kg.

Aceasta este succinta descriere a celor trei tipuri de motocultoare. Acestea fiind spuse concluzionăm că un motocultor trebuie ales atât în funcție de lucrările, care trebuie realizate cât și de suprafața de lucru. Dacă de exemplu avem de efectuat lucrări în vie și suprafața ei este de aproximativ 2 hectare, atunci cel mai potrivit va fi motocultorul profesional, care are 8 cai putere. Și ca de obicei nu uităm să ne informăm foarte bine înainte de a lua decizia finală.

De asemenea, la momentul procurării unui motocultor, este foarte important de știut și de ținut cont de caracteristicile funcționale ale acestuia. De obicei aceste caracteristici le putem găsi în fișele tehnice ale motocultoarelor.

Accesoriile cu care pot fi procurate motocultoarele:

 1. set de freze;
 2. roți de cauciuc;
 3. plug pentru arat;
 4. cositoare;
 5. rariță fixă;
 6. lamă de zăpadă;
 7. remorcă;
 8. semănătoare

Toate aceste accesorii sunt foarte utile la efectuare lucrărilor agricole.

De asemenea, dacă doriți să alegeți un motocultor, care vă va servi mult timp, atunci trebuie să atrageți atenție și motorului. Cele mai bune sunt considerate motoarele în patru timpi, care asigură un lucru eficient și un consum redus de combustibil.WWW.Motosape-Motocoase.ro

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.