Notiuni de siguranta la cabina de vopsit presurizata

Cabine-presurizate-3-150x150

Majoritatea produselor si a diferitelor bunuri ce se regasesc in casa fiecaruia au trecut prin aceasta. Defapt, aici ele prind culoare sau sunt acoperite cu un strat protectiv. Vorbim despre cabina de vopsit presurizata locul unde obiectele de dimensiuni diferite (singura conditie fiind cea de a incapea in interior). Asimo Tradig Prod produce astfel de cabine in functie de necesetitatile si cerintele clientilor nostri. Trebuie sa spunem ca acestea nu sunt simple cabine, ele fiind dotate in mod special cu diferite sisteme care nu numai asigura conditiile necesare pentru a putea aplica straturile protectoare pe suprafetele produselor. Aceste cabine sunt prezente in toate unitatile mici si medii de productie, dar si in industria auto, producatoare de componente si aparatura electrica si electronica.

Sistemul de filtrare la o cabina de vopsit presurizata

Deoarece intr-o astfel de cabina de vopsit presurizata se folosesc substante chimice (vopsele, grunduri si alte acoperiri) ce pot avea un potential toxic pentru om, ele sunt prevazute cu sisteme speciale ce au rolul de a oferi un mediu sigur pentru personalul ce deserveste acest gen de unitate. Cele mai importante echipamente de acest gen prezente intr-o cabina de vopsit presurizata sunt cele de filtrare a aerului si cele care asigura o buna ventilatie in interiorul acesteia. Astfel, pentru a asigura aecste conditii, intregul tavan al acestei facilitati este conceput pentru a prelua vaporii toxici si de a-i filtra in vederea expulzarii acestora in conditii de siguranta atat pentru mediu cat si pentru personalul din incinta unitatii de productie. Elementele de filtrare prezente la acest gen de cabina sunt concepute sa opreasca toate particulele si micro-particulele de vopsea, diluanti si nu numai. Pentru aceasta, filtrele sunt concepute dintr-o hartie speciala care este prevazuta cu micro-orificii similara cu cea folosita si la filtrele de aer sau de ulei. Bine inteles, exista o serie de echipamente si sisteme de filtrare ce au rolul de a elimina din aerul expulzat din cabina de vopsit presurizata.

Elemente de siguranta

Despre elementele de siguranta pe care operatorul trebuie sa si le asume atunci cand lucreaza in cabina de vopsit presurizata sunt obligatorii, acestea vizand atat purtarea unui costum de protectie, dar si a unei masti speciale si a ochelarilor de protectie. Nerespectarea acestor indicatii poate duce la afectiuni si iritatii puternice ale cailor respiratorii dar si in zona ochilor. In cazul in care din cauza vaporilor de diluanti sau alte componente chimice aflate in vopsea, diluant, etc. apar manifestari ce indica intrarea in contact cu acestia, se recomanda de urgenta parasirea incintei cabinei de vopsire,indepartarea mastii de aer dar si a ochelarilor. In prima instanta, subiectul va fi dus intr-o zona foarte bine aerisita (ferita de gaze si substante emanate de echipamente de incalzire, sau aer cald), ochii se clatesc bine de tot cu apa rece din ambundenta. In mod evident se va solicita ajutorul personalului medic din institutie (daca exista) sau a unui echipaj medical.

Asimo Trading Prod va ofera mai multe tipuri de cabina de vopsit presurizata, aceasta putand fi construita in functie de necesitatile dumneavoastra. Nu ezitati sa apelati la noi prin intermediul siteului nostru, www.echipamenteexhaustare.ro

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.