O scurta istorie a scaunelor de bar

scaune bar

Nu se cunoaste exact data aparitiei scaunelor de bar dar cert este ca utilizarea acestora in ziua de astazi este una destul de diversificata intrucat nu sunt folosite numai pentru localuri ci si pentru caminele noastre pentru a da un aspect modern.

Exista unii care afirma ca scaunele de bar au aparut initial in China, altii isi indeapta atentia catre Egiptul Antic dar cert este ca de-a lungul anilor s-au schimbat, au devenit mai confortabile, mai atragatoare din punct de vedere al design-ului si mai potrivite pentru a le utiliza nu numai intr-un local ci si pentru decorarea locuintelor noastre. Incepand cu anul 1950, scaunele de bar au inceput sa fie populare si din ce in ce mai utilizate.

Daca este sa ne intoarcem in timp, in Egiptul Antic scaunele erau piese de mobilier inalte, realizate din lemn dur bogat ornamentate si decorate fiind folosite in elita societatii mai ales de catre faraoni. Pe de alta parte in China, a fost descoperit intr-un mormant regal cu mult inainte de celelalte mentionari, un scaun inalt foarte asemanator cu scaunele de bar pe care le folosim si astazi. Acesta este si motivul pentru care se crede ca de aici isi au originea scaunele de bar.

Un aspect interesant in istoria scaunelor de bar isi are originea in Africa, mai exact in Ghana unde a existat unul dintre cele mai renumite si mai scumpe scaune inalte realizat in intregime din aur. Se spune ca acest scaun inalt a existat pe timpul regelui Asante al Ghanei. Legenda din spatele acestui fapt mentioneaza ca acesta a cazut direct din cer in poala regelui Osei – tutu devenind astfel un simbol. Realitatea este insa alta, acest scaun inalt a fost realizat pentru rege de catre unul din preotii lui.

Revenind pe pamanturile americane, scaunele de bar aveau initial trei picioare si nu patru cum se gasesc in ziua de astazi pe scara larga. Scaunele de bar, asa cum le cunoastem astazi sunt realizate din diverse materiale, culorile sunt dintr-o paleta larga iar design-urile sunt de la cele mai bizare pana la cele mai obisnuite neexistand limita in ceea ce priveste creativitatea.

Scaunele de bar pot sa dea o nota festiva locuintelor, o nota mai personala facand din spatiul de locuit una foarte familiala reusind sa scoata din banalitate orice activitate ce are legatura cu utilizarea lor.

Inca de la aparitia scaunelor de bar sau a oricaror alte tipuri de scaune, acestea au fost marca bogatiei, regalitatii si nobilimii.

Cu toate ca atestarea lor istorica este destul de incerta, utilizarea lor a contribuit la multe evenimente si au facut din acestea parte a istoriei.

Astazi putem gasi scaune de bar la orice magazin de specialitate in diverse forme si culori, decizia de a achizitiona un anume tip devenind din ce in ce mai grea avand in vedere ca putem alege din mii de modele si daca se intampla totusi sa nu gasim ceva pe placul nostru, cu siguranta exista si varianta la comanda unde putem stabili noi cum sa fie aceste scaune de bar. Indiferent cum au aparut scaunele de bar de pe www.Scaune-online.ro acestea dau o nota aparte si moderna iar utilizarea lor cu siguranta va dainui in timp.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.