Obiecte de artizanat, suflet si traditii romanesti

obiecte de artizanat

Fie ca te duci in Moldova, in Ardeal sau in Muntenia, fie ca vizitezi un castel, o manastire sau un muzeu este imposibil sa nu gasesti in drumul tau mestesugari cu diverse obiecte de artizanat de vanzare.

La Castelul Bran te vei intalni cu Dracula pictat pe ceramica in fel si chip, in Bucovina vei putea cumpara vase de lut pictate cu manastirile care au facut-o celebra, iar in Horezu te vei delecta cu ceramica cu acelasi nume, ceramica recunoscuta in toata tara, ba chiar si in strainatate.

Ceramica si portelanul, manufacturile – mai modern zis handmade-ul – sunt sufletul romanilor care se pastreaza intact de la o generatie la alta, sunt o bucata din cine suntem cu adevarat si doar prin aceste obiecte de artizanat, prin traditii si obiceiuri Romania va dainui in veci!

Obiecte de artizanat. Romania este imperiul artizanatului

Cosuri de nuiele, pipe, cani si canite, oale si ulcele, farfurii din ceramica, obiecte sculptate in lemn, linguri si furculite, cergi, ii,  tablouri cu Dracula, presuri, fete de masa brodate, fete de perna cusute cu motive traditionale romanesti, palarii si cojoace, pieptare, sticle cu palinca si scaune din rachita, acestea sunt cele mai des intalnite obiecte de artizanat in Romania.

Le gasesti la marginea drumurilor principale care duc catre zonele de mare interes turistic din tara, le intalnesti la portile cetatilor si castelelor din Romania, la usa bisericilor si a manastirilor, in centrul oraselor sau in casele mestesugarilor, si nu de azi, de ieri, ci de sute, ba poate chiar de mii de ani, poporul roman fiind un neam de oameni sedentari care a iubit munca campului, cresterea  vitelor si olaritul.

Inca din epoca neoliticului oamenii acestor locuri s-au ocupat de olarit, vase din ceramica dintre cele mai frumoase putand fi admirate in mai toate muzeele tarii. Nu putem decat sa admiram la randul nsotru civilizatia care a luat nastere in spatiul carpato-danubiano-pontic, sa fim mandri si sa ducem traditia mai departe!

Care sunt cele mai importante centre de olarit din tara? In primul rand trebuie sa amintim de Horezu si a sa splendida ceramica, Oboga in Oltenia, Marginea, Cucuteni, Arges si Darmanesti in Muntenia, in Transilvania amintim de Mures, Sibiu si Brasov. Sa nu uitam nici de Moldova si Maramures, de Banat si Dobrogea, toate regiunile tarii au artizani harnici si priceputi care au inteles ca viitorul unei tari sta in continuarea traditiilor.

Obiecte de artizanat sustin turismul romanesc

Obiecte de artizanat sunt suvenirurile cele mai cautate si pot fi si cadouri elegante pentru iubitorii de traditii cu specific romanesc. Astfel incat, daca ai un spatiu comercial, esti administratorul unui muzeu sau al unor  institutii din sectorul industrial, nu uita sa te concentrezi si pe vanzarea de obiecte de artizanat, in special portelanuri si ceramica.

Si pentru ca-ti doresti obiecte 100% autentice, lucrate cu migala si atentie la detalii de catre maini pricepute de adevarati mestesugari, alege Sawely Prod, o echipa de artizani din Sighisoara, judetul Mures care de aproape 20 de ani duce traditiile mai departe si pastreaza spiritul romanesc aprins in casele romanilor de pretutindeni.

Persoane fizice sau juridice, pentru infrumusetarea propriei locuinte sau pentru domeniul Horeca, obiectele de artizanat de tip linguri, halbe, cani, farfurii, portelanuri, suveniruri si obiecte traditionale de pe www.sawelyprod.ro sunt ideale!

 

Obiecte de artizanat, cani, portelanuri, ceramica, suveniruri, cadouri, calitate si preturi bune gasesti la Sawely Prod!

 

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.