Pacos Eco Colectare – servicii certificate ISO de colectare deseuri sticla

3819e3f0c14435bececde9d92c404a8bSticla este unul dintre cele mai vechi tipuri de ambalaje, existand recipiente care dateaza de peste 3.000 de ani. Prezinta marele avantaj ca se poate recicla la infinit fara sa-si piarda proprietatile dar, in acelasi timp, este si unul dintre cele mai periculoase deseuri care pot fi duse la gropile de gunoi, efectul de “lupa” al sticlei fiind devastator, prin generarea de incendii in timpul verii.

Situatie colectare deseuri sticla in Romania

In principiu, Romania nu sta deloc bine la capitolul colectare deseuri sticla. Cantitatea monitorizata de sticla pusa anual pe piata sub forma ambalajelor este de aproximativ 200.000 de tone, la care se adauga o cantitate nemonitorizata de peste 300.000 de tone de sticla folosita in constructii, precum si cantitati importante provenite din industria auto. Desi vorbim despre un material din ce in ce mai folosit in diverse ramuri, tara noastra a ramas pe ultimul loc in ceea ce priveste colectarea si reciclarea, in ciuda faptului ca exista obiective stricte de gestionare a acestui tip de deseu.

Se poate spune ca situatie este cauzata, in primul rand, de infrastructura deficitara de colectare deseuri sticla:

  • exista putine clopote stradale pentru sticla, in comparatie cu orasele din Europa in care s-au atins niveluri ridicate de colectare si reciclare; in consecinta, oamenii nu au foarte aproape de locuinta lor posibilitatea de a aduce sticla si nu toti poseda mijloace auto cu care sa o poata transporta pana la cel mai apropiat clopot stradal
  • putine statii de sortare au implementat postul pentru sortarea sticlei din deseul menajer desi, din analizele efectuate, 4% din compozitia gunoiului in amestec este reprezentat de sticla, un procent mai mare decat cel al PET-ului
  • Romania are cel mai mic cost la depozitarea deseurilor din toata Europa, fapt ce indica ca sumele alocate pentru colectarea si reciclarea acestora sunt insuficiente

Pacos Eco Colectare, colectare deseuri sticla Prahova

Pentru colectare deseuri sticla, locuitorii din Prahova pot apela la serviciile companiei Pacos Eco Colectare. Aceasta are ca principal domeniu de activitate colectarea si valorificarea deseurilor reciclabile (hartie, carton, sticla, cauciuc, plastic, materiale textile, doze de aluminiu, lemn), activitati pentru care detine certificari ISO in ceea ce priveste sistemul de management al calitatii, respectiv sistemul de management al mediului.

Ca si deseuri din sticla, Pacos Eco Colectare se ocupa de colectarea si valorificarea prin mijloace specifice a urmatoarelor tipuri de articole si obiecte: sticla alba, verde sau maro, borcane, cioburi si orice alte bunuri confectionate din acest tip de material. Compania dispune de intreaga logistica necesara pentru asigurarea unor servicii de calitate de colectare deseuri sticla, in conformitate cu legislatia actuala privind acest domeniu. In acest sens, colectarea si sortarea sticlei se face de catre personal special instruit, cu deosebita grija si atentie, purtand echipament de protectie specific, pentru a fi exclus orice risc de accidentare. Depozitarea deseurilor se face in halele si pe platformele betonate proprii, pe o suprafata de 5.000 metri patrati, iar transportul este asigurat cu camioane de 3,5 tone si 7,5 tone, dotate corespunzator.

Pacos Eco Colectare pune la dispozitia clientilor si servicii de reciclare sticla, fie ca este vorba de sticle propriu-zise sau alte ambalaje si articole confectionate din acest tip de material, valorificand deseurile existente in scopul protejarii mediului inconjurator si repunerii in folosinta a sticlei ca materie prima. Din punct de vedere al combaterii incalzirii globale si reducerii emisiilor de dioxid de carbon, cel mai bun mod de reciclare a sticlei este sub forma de materie prima in manufacturarea unor ambalaje/recipiente noi.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.