Panouri radiante infrarosu

panouri radiante infrarosu

O solutie foarte eficienta de incalzire a locuintei este reprezentata de montarea de panouri radiante infrarosu. Aceste sisteme sunt foarte utile datorita unor beneficii care nu le au celelalte mijloace de incalzire existente in acest moment pe piata.

Ce sunt panourile radiante infrarosu

Un sistem de incalzire simplu de montat sunt tipurile de panouri radiante infrarosu. Ele utilizeaza energia electrica ca alimentare si functioneaza pe principiul radiatiei solare. Acest lucru inseamna ca emit raze infrarosii care au scopul de a incalzi variatele tipuri de corpuri solide care se afla in imediata apropiere a sa si nu incalzeste aerul. Razele infrarosii emise de aceste panouri radiante infrarosu sunt usor absorbite de oameni si de corpurile din jurul sau. In acest mod simplu se incalzeste si temperatura aerului impreuna cu incaperea respectiva. Panourile termice pot fi montate cu usurinta pe tavan sau pe peretii locuintei la fel ca oglinzile sau tablourile.

Avantajele panourilor radiante infrarosu

Pentru a pune in functiune un sistem de panouri radiante infrarosu este necesar termostatul, care prezinta rolul fundamental de decuplare autamata atunci cand peretii s-au incalzit foarte bine pentru ca mai departe sa-si faca ei treaba. Un prim avantaj important este reprezentat de faptul ca proprietarii nu sunt nevoiti sa opreasca si sa porneasca aceste panouri radiante infrarosu in mod manual. Un alt beneficiu de pe urma acesor sisteme il reprezinta faptul ca se monteaza foarte simplu, fara a face mizerie in casa. Instalarea se face cu 4-6 suruburi in dibluri si legatura la o priza. Termostatul se monteaza pe cablul de alimentare dintre panou si priza.

Incalzirea prin panouri radiante infrarosu este sigura, dar si benefica in acelasi timp persoanelor. Sistemele de incalzire nu functioneaza cu diverse lichide sau abur sub presiune, nu polueaza si prezinta un risc scazut la incendiu. Astfel, se poate garanta ca aceste panouri radiante infrarosu sunt sisteme de incalzire sigure pentru orice locuinta. Odata montate, aceste sisiteme nu necesita costuri suplimentare si intretinere speciala. Astfel, ele au o durata de viata de circa 10-15 ani. Un alt avantaj este dat de efectele benefice asupra organismului uman. Prin intermediul radiatiilor infrarosii se stimuleaza circulatia sangelui in corpul uman. Razele infrarosii emise de catre aceste panouri au lungimi de unda de circa 4-14 microni.

Aceste raze infrarosii sunt absorbite de organismul uman si deci are rolul de a ajuta la mentinerea activitatii fiziologice in corp. In plus, aceste sisteme nu pun in miscare praful si nu usuca aerul. Sistemele de panouri radiante infrarosu sunt mult mai economice decat celelalte surse de caldura cu pana la 50%. Orice tip de panouri radiante infrarosu trebuie ferite de alte surse care emana caldura, dar trebuie ferit si de contactul cu apa. Panourile de incalzire sunt sigure deorece sunt prevazute cu grilaje de protectie, dar nu este indicat sa se monteze acolo unde copii pot ajunge.

Panouri radiante infrarosu de calitate superioara de la Prisma Info

www.prismainfo.ro este site-ul specializat, care produce panouri radiante infrarosu sub diverse forme, dimensiuni si puteri necesare pentru a incalzi diverse tipuri de incaperi.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.