Panouri solare apa calda si caldura

panouri solare apa calda

Lumea devine incet incet constienta da faptul ca unele resurse pe care le avem nu sunt inepuizabile. Si pentru ca resursele traditionale devin tot mai costisitoare pe masura ce se imputineaza, tot mai multi oameni apeleaza la metode alternative de producere a energiei. Folosirea energiei solare prin panouri solare apa calda si caldura, reprezinta o metoda ecologica si economica pentru a prepara atat apa calda necesara membrilor familiei, cat si incalzirea imobilului in perioadele mai reci.

Detalii tehnice si avantaje pentru panouri solare apa calda si caldura

Aceste panouri solare apa calda si caldura pot fi de doua tipuri. Cele ECO-EXT care se monteaza pe acoperis sau pe un perete in pozitie verticala. Sau cele ECO-INT pe care le puteti monta sub forma unor inchideri de terase sau balcoane in rama de geam termopan. Capacitatea de a produce putere termica depinde de gradul de transparenta al acestor panouri solare apa calda si caldura. Daca optati pentru un grad de transparenta de 50%, puterea termica va fi de 400 W/mp. In schimb daca optati pentru un grad de transparenta de 10%, puterea termica va fi de 800 W/mp.

Avantajul acestor panouri solare apa calda si caldura il reprezinta faptul ca reusesc sa produca energie si daca afara sunt temperaturi mai mici, atata timp cat exista radiatie solara si functioneaza automat in momentul in care exista aceasta radiatie solara. Deoarece in tara noastra nu avem un anotimp calduros constant, pe perioada iernii este recomandat sa se foloseasca si o metoda conventional pe langa aceste panouri solare apa calda si caldura. Dar aceste panouri reprezinta o metoda care nu polueaza, necesita un minim de intretinere si pot avea o durata de viata de pana la 20 de ani.

Montare panouri solare apa calda si caldura

Montajul acestor panouri solare apa calda si caldura ar trebui sa se realizeze la un unghi de inclinare de 30-40 de grade, pe directia sud. In masura in care aceasta cerinta nu este respectata, capacitatea panoului de a produce energie scade cu pana la 40%.

Daca va intrebati cam de cate panouri solare apa calda si caldura ati avea nevoie in gospodaria dumneavoastra, trebuie sa stiti ca un singur panou poate asigura apa calda pentru 2-3 persoane pe zi, atata timp cat exista o capacitate de stocare de minim 100 l. Atunci cand vorbim de incalzirea unei piscine, lucrurile stau putin diferit deoarece depinde foarte mult de cat de ridicata ne dorim sa fie temperatura si de zona geografica in care se afla amplasata piscina. Dar de obicei sunt recomandate cam 2-3 panouri solare la 10 mc de apa.

Panouri solare apa calda si caldura – calitate la cel mai bun pret

Aceste panouri solare apa calda si caldura  de pe www.panourisolare-eco.ro  sunt realizate in Romania dupa o tehnologie unica, ce se afla inca in curs de brevetare. Cu ajutorul acestei tehnologii, compania va poate oferi panouri solare apa calda si caldura ce au o eficienta termica mult mai mare spre deosebire de panourile clasice. In plus, raportul calitate pret este mult mai avantajos.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.