Pelerinaje Muntele Athos

pelerinaje muntele athos

Un pelerinaj clasic facut la Munte Athos este bine sa dureze cel puţin 3 nopţi petrecute chiar la Sfântul Munte , poate chiar 4 şi deasemeni este bine să aibă inclus în program, daca acest lucru este posibil si cazare facuta la mănăstirle româneşti deoarece este de preferat daca tot ajungem acolo, să putem sa înţelegem pe deplin slujbele.

Din cele 3 – 4 nopţi, specialistii in astfel de pelerinaje la Muntele Athos, precizeaza ca două cazări ar fi bine să fie la Schitul românesc ce poarta numele de Prodromu şi altul la Schitul Lacu , eventual cazarea sa se poata face la o chilie românească ce se afla in Lacu.

Foarte important este considerat si programul pelerinajului, care este indicat sa aibă o cursivitate, respectiv să nu fie cazati pelerinii de două ori în acelaşi loc ori să ajunga sa viziteze de două ori, aceleaşi mănăstiri , asa cum se mai intampla in unele pelerinaje. Într-un pelerinaj care dureaza 3 sau 4 nopţi este recomandabil sa avem într-o zi si o maşină închiriată cel putin pentru 8 ore astfel incat să putem sa vizitam cât se poate mai multe mănăstiri. Pe plan local există si posibilitatea închirierii unor taxiuri zilnic insa acest lucru va ridică mult preţul final al pelerinajului.

Traseu pentru pelerinaj

Spre exemplu, un traseu 8 ore in cadrul unui pelerinaj la Muntele Athos poate sa cuprinda traseul Manastirea Kutlumuş, Manastirea Protaton si vizitarea Schitul Sfântul Andrei, vizita la Vatopedu, la Pantokrator si la Schitul Sfântul Ilie, apoi Stavronikita, Iviru, popas la Izvorul Maicii Domnului, apoi vizita la Filoteu, Karacalu, la Izvor Sf. Athanasie si la final, Marea Lavră.

Dacă la obiectivele si mănăstirile care au fost menţionate anterior se adăugă si două Schituri româneşti, respectiv Prodromu şi Lacu apoi se poate ajunge şi la vizitarea mănăstirii Sfântul Pavel, se poate spune că pelerinajul chiar a acoperit un excelent si bogat traseu. Bineinteles, pot sa fie şi diverse alte mănăstiri în program ce pot să le înlocuiască pe cele care au foat menţionate anterior.

Specialistii in astfel de pelerinaje la Muntele Athos recomanda mare atenţie mare la preţurile ce sunt afişează dar şi la serviciile care sunt incluse în preţurile acestora.

Unii dintre organizatori, în reclamele lor spun de preturi in jurul a o sută şi ceva de euro insa in care spun că nu sunt incluse aiic si cheltuielile la Sfântul Munte care presupun de regula, dublarea sumei. Întrebarea ce trebuie adresata organizatorilor este cât costă un astfel de pelerinaj, in sistem all inclusiv, respectiv cu toate taxele incluse, dintre acestea facand parte costul transport din ţară la portul Uranopoli, costul permisului de intrare la Sfântul Munte, al plimbarii cu ferryboatul, al taxiurile din munte, costul cazarii în afara Sfântului Munte acolo si cand este cazul ca si al meselor din afara Sfântului Munte, adica intreg costul pelerinajului asta bineinteles daca decid sa nu cumpar nici un suvenir.

În funcţie de care este suma totală precum şi de traseu pelerinajului, cu precadere insa tinand cont de numărul mănăstirilor ce urmeaza sa fie vizitate, respectiv cel putin 10 plus cele două izvoare, cel al Maicii Domnului şi cel al Sfântului Atanasie, pelerinul poate sa-si faca o idee despre fiecare dintre oferte.www.Avraamtravel.ro

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.