Perdele de aer si climatizare

Oamenii cu un simt practic extrem de dezvoltat, chiar iritant uneori am putea spune, cand intra intr-un mall prima intrebare pe care si-o pun este cum se poate pastra in imensitatea asta de spatiu o temperatura constanta atata timp cat fluxul de oameni care intra si ies printre usile sale este foarte mare. Este o intrebare buna la care oamenii inventivi au gasit si solutia ideala.

Aceasta solutie este reprezentata de perdele de aer climatizare.

perdele de aer

Sunt echipamente moderne si foarte utile pentru a crea in zonele de acces o temperatura optima, de a regla diferenta intre temperatura din interior si cea din exterior. Functioneaza pe baza energiei cinetice a aerului in miscare, aer care creaza o bariera “invizibila” ce previne in mod eficient transferul termic intre exterior si interior. Cu alte cuvinte daca este vara nu lasa caldura de afara sa patrunda intr-un spatiu climatizat, unde e racoare si daca este iarna nu lasa frigul de afara sa intre intr-un spatiu incalzit.

Perdelele de aer climatizare si utilizarea lor reprezinta si o solutie de economie substantiala de energie, climatizarea spatiilor pe care le protejeaza nu mai este influentata de mediul extern si nici de frecventa de deschidere a cailor de acces.

Pentru a sublinia cat mai bine utilitatea acestor sisteme folosita la caile de acces in magazine, hale industriale si alte locatii o sa va prezint cateva din calitatile lor.

  • Previn patrunderea de agenti poluanti, precum praful si insectele
  • Au un design placut
  • Pot fi electrice, cu apa calda sau in recirculare
  • Genereaza eficienta maxima la costuri minime
  • Instalarea este rapida si costurile de instalare sunt mici
  • Se intretin usor

In alegerea unor perdele de aer climatizare trebuie sa tineti cont de cateva aspecte pentru ca sa aveti un rezultat bun in crearea unui raport optim intre eficienta si confort. Va pot da un exemplu cat se poate de elocvent in acest sens. O perdea de aer climatizare cu o viteza mica de refulare a aerului nu poate sa asigure fluxul de aer necesar realizarii acestei barieire in zona de acces. Pe de alta parte instalarea unui sistem mult prea puternic o sa genereze disconfort persoanelor care trec si sunt si zgomotoase.

perdele de aer 1

Asadar in achizitionarea unei perdele de aer climatizare trebuie sa tineti cont de inaltimea si lungimea zonei de acces.

Specialistii si distribuitorii de asemenea sisteme ne sfatuiesc in felul urmator:

  • Perdelele in recirculare se folosesc cu predilectie primavara, vara si toamna
  • Perdelele electrice sunt utilizate pe perioada de iarna
  • Perdele pe apa le puteti alege in cazul in care spatiul protejat este utilizat pe tot timpul anului avand ca si conditie existenta sistemului de incalzire bazat pe apa calda de la care se alimenteaza perdeaua. Acest gen de perdele nu se alimenteaza vara cu apa rece deoarece nu sunt prevazute cu un sistem de preluare a condensului.

Acestea fiind enumerate cu siguranta ca acum aveti la indemana niste repere esentiale in momentul in care doriti sa achizitionati perdele de aer climatizare pentru o locatie si sa oferiti clientilor dumneavoastra confort sporit.

Articole cu informatii utile gasiti aici

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.