Pergole pentru un confort sporit

pergole

Cand vorbim despre pergole, le asociem in mod placut cu relaxare, confort, timp liber, un capuccino, stare de bine, prieteni, muzica, bere rece, gratar, apus de soare, lumanari parfumate, vin rosu, atmosfera romantica…dar am ajuns cam departe? Nu este nimic exagerat, deoarece o dotare cu pergole a unei terase rezidentiale sau a unui spatiu din familia horeca a intrat in cotidian, din motive intemeiate. Indiferent de functia unei pergole, asocierea ei cu bunul gust si confortul este instantanee.

De ce sunt utile pergolele rezidentiale?

Sa luam, pentru inceput, orice terasa din domeniul horeca. In majoritatea cazurilor, spatiile in care acum functioneaza cafenele, restaurante, gelaterii etc., nu au fost prevazute initial cu spatii exterioare. Ulterior, calitatea produselor si a serviciilor au atras tot mai multi clienti. S-a impus, in mod firesc, extinderea spatiilor de servire in micul perimetru atasat localului. O masa si cateva scaune nu inseamna prea mult daca nu sunt insotite de anumite elemente care sa amplifice estetica si amenajarea locului. Solutia montarii de pergole a aparut in chipul cel mai firesc. Este interesant de observat cum conceptul de pergole creeaza o delimitare a spatiului, fara sa-l ingradeasca, fara sa anuleze libertatea de circulatie. In plus, alegerea materialului pentru constructia unei pergole ii poate conferi acesteia un aer rustic, un aspect retro sau anvangardist. Asa incat, din punct de vedere arhitectural, alegerea materialelor pentru pergole poate sa traseze caracterul acestora si, totodata, sa-l imprime intregului spatiu adiacent. Orice model de pergole am alege, acesta este directionat spre crearea unui decor primitor si protector fata de soare, ploaie sau vant care sa ne faca sederea in aer liber cat mai confortabila, indiferent de momentul zilei sau de anotimp.

Solutii rapide si usor de montat

Versatilitatea stilurilor de pergole este ceea ce impresioneaza din primul moment. Acestea pot fi simple, atasate unui perete sau complet separate, cu o structura independenta. Acest stil de pergole pot fi montate in functie de sezon, in mijlocul unei gradini sau langa o piscina. Mai putem alege pergole cu acoperisul plat sau inclinat si cu peretii laterali inchisi sau deschisi. Structura unei pergole permite asocierea ei cu diverse materiale, cu texturi si culori adaptate peisajului.

In cazul spatiilor private, notiunea de pergole este asociata cu existenta unei terase a casei, adica a unei extensii, pe care daca nu o avem o putem construi. Noile materiale si tehnologii ofera solutii rapide, usor de montat si foarte rezistente la intemperii. Oricine isi doreste o extindere a spatiului util al unei case si dispune de o gradina, isi poate alege dintre numeroasele modele de pergole de la Pergola Lux. Cea mai valoroasa idee de amenajare atat interioara, cat si exterioara este folosirea sistemului de pergole care permit extinderea spatiului unui living sau a locului de luat masa, utilizabil aproape pe tot timpului anului. Gratarul, sistemele de incalzire pentru terase, precum si mobilierul adecvat pot sa sporeasca gradul de confort al unei pergole. Materialele de constructie inovative destinate exclusiv zonei outdoor ofera posibilitati nelimitate pentru amenajari de pergole. Putem combina piatra, lemnul, aluminiul, sticla, caramida, pentru a obtine confort si  relaxare. In functie de predominanta unuia sau altuia dintre materialele de constructie, spatiul oferit de pergole poate migra din categoria outdoor spre categoria indoor.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.