Pistoane motor, varietate pentru toate nevoile de la Piesedeauto.ro

In componenta sa, un motor are mai multe piese printre care se numara si pistoane motor, acestea avand un rol deosebit in buna functionare a motorului. Insa pistonul unui motor cu ardere interna va ocupa intotdeauna un loc aparte datorita rolului lui foarte important, dar si datorita solicitarilor numeroase la care este supus in permanenta. Practic, un piston poate fi considerat “calcaiul lui Ahile”, deoarece de el depinde rezistenta motorului.

Ce sunt pistoane motor?

 

Pistoane motor, varietate pentru toate nevoile de la Piesedeauto.roPistoane motor sunt organe de masini, au o miscare rectilinie alternativa si servesc la inchiderea eficienta a unui spatiu de volum. Asta teoretic, desi suna cam greoi, recunoastem. Insa mai pe intelesul tuturor trebuie sa stii ca pistoanele sunt cele care pun o masina in miscare, astfel ca un motor normal are 4 pistoane sau 4 cilindri.

Din ce sunt confectionate pistoanele? De regula, din aluminiu sau otel, iar in cazul pistoanelor performante acestea nu sunt turnate, ci forjate.

Unde se afla pistoanele? Ele intra in cilindrii motorului pentru ca mai apoi sa se etanseizeze de peretii blocului motor folosindu-se in acest scop de segmenti. Amestecul de carburant si aer prin ardere este cel care pune in miscare pistoanele pentru ca la randul lor pistoanele sa transmita miscarea prin intermediul bielelor si a vibrochenului ajungand astfel pana la volanta si la cutia de viteze.

Care sunt functiile unui piston? Enumeram:

– realizeaza variatia de volum din interiorul cilindrului;

– contribuie la evacuarea caldurii ce rezulta in timpul arderii;

– asigura evolutia fluidului din motor in cilindru, adica admisia si evacuarea gazelor;

– asigura etanseitatea cilindrului si impiedica astfel scaparile de gaze, dar si patrunderea uleiului in exces;

– ghideaza miscarea bielei si transmite fortele de presiune ale gazelor, in acelasi timp.

Din ce este alcatuit un piston? Avem urmatoarele 3 componente de baza:

1. Capul pistonului. Din punct de vedere termic aceasta este cea mai solicitata zona a unui piston. De ce? Deoarece capul este cel care vine in contact direct si permanent cu gazele de ardere si preia fortele de presiune. Motorul cu ardere interna poate functiona cu ajutorul benzinei sau motorinei, iar capul pistonului poate avea forme diferite: plat sau bombat;

2. Regiunea port-segmenti. Este impartita in 3 canele in care se regasesc segmenti. Primul segment si cel mai apropiat de capul pistonului este segmentul de compresie, urmeaza segmenul de etansare, iar ultimul poarta denumirea de segment de ungere.

3. Mantaua sau fusta pistonului.

Pistoane motor gasesti de cumparat acum si online

 

In timpul exploatarii automobilelor, defectiunile accidentale nu intarzie sa apara. Printre aceste defectiuni se numara si griparea pistoanelor din cauza supraincalzirii motorului – acest fapt se Pistoane motor, varietate pentru toate nevoile de la Piesedeauto.ro1datoreaza lipsei de apa cu rol de racire, uleiului, cilindrilor, pistoanelor sau unui amestec de carburant necorespunzator.

Daca esti nevoit sa schimbi pistoane motor, o varietate impresionanta, modele originale, la preturi foarte bune, gasesti acum si online, in magazinul Piesedeauto.ro. Acestea sunt noi-noute sau sunt pistoane motor aftermarket pentru o serie variata de modele auto sau de marci.

Studiaza intreaga oferta Piesedeauto.ro si fa o comanda online, rapida, iar curierul iti va aduce produsele acasa.

Daca vrei sa te bucuri de calitate, alege pistoane motor de la Piesedeauto.ro. Ai nevoie de informatii suplimentare despre magazinul si produsele Piesedeauto.ro? Pentru detalii si comenzi, suna la numarul 0755-025.768, 0757-026.043 si 0734-045.020 sau trimite un e-mail pe adresa comenzi@piesedeauto.ro.

Articol oferit de zoom-biz.ro.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.