Plante decorative parfum si frumusete

plante-decorative

Plantele sunt sursa noastra de oxigen, dar pot fi de asemenea si sursa noastra de relaxare. Indiferent de spatiu, plantele sunt cele care il insufletesc si il infrumuseteaza. Fie ca te hotarasti sa-ti decorezi gradina, ori o incapere din locuinta, gasesti intr-o gama larga cele mai frumoase plante decorative, doar pe pepiniera-pinus.ro. Ideile moderne ale designerilor de interior de a decora colturile camerelor cu plante mari si mici, de a aduce natura cat mai aproape de om, sunt printre cele mai inteligente. Nimic nu poate si mai placut si mai relaxant decat sa stai intins pe canapea, citind o carte si bucurandu-te de mireasma unei magnolii sau de vazul unei plante mari exotice, ce se sintonizeaza perfect cu arhitectura obiectelor din jur.

Plante decorative, miresme si parfumuri imbietoare

Sa-ti incanti si privirea si mirosul, inseamna intr-adevar sa te relaxezi total. Multi din cei care vor sa-si infrumuseteze locuinta cu plante decorative, prefera ca acestea sa emane si parfumuri deosebite. Cei mai doriti sunt trandafirii, dintotdeauna a fost asa. Trandafirii fac parte din familia rozaceelor si sunt plante perene, cu lastari spinosi si cu flori mari, parfumate, de culori variate, folosite mai ales in industria parfumurilor. Adevarul este ca parfumul trandafirilor este deosebit, imagineaza-ti cum ar fi o plimbare printr-o gradina inmiresmata de acestia!

O alta planta decorativa, care emana un parfum special, este frumoasa lavanda. Planta erbacee, cu frunzi si flori odorante, de culoare albastru-deschis, este folosita in medicina si in industria parfumurilor.

De asemenea, exista plante decorative a caror arome sunt folosite pentru combaterea daunatorilor (furnici, tantari, muste). Cu titlu de exemplu o putem da pe Ageratum, cunoscuta de popor si sub denumirea de pufuleti, care respinge tantarii. O metoda naturala si eficienta, nu?

Plantele decorative, sursa de frumusete si de aer curat

Principalul rol al plantelor este de a produce aerul curat pe care il respiram. Mare parte din oxigenul atmosferic este generat prin fotosinteza. Fotosinteza este procesul prin care plantele preiau dioxidul de carbon pentru a se hrani si elibereaza oxigen curat. Faptul ca plantele sunt adevarate filtre de aer, reprezinta rolul cel mai important. Padurile sunt comoara planetei noastre.

Vegetatia este cu atat mai necesara daca ne aflam in mediul urban, pentru ca din cauza poluarii, nu putem respira un aer curat. Aceasta e importanta chiar si la nivel de locuinta individuala, imbunatateste calitatea aerului din interior.

Un alt rol insemnat al plantelor este acela ca reprezinta adapost si asigura hrana pentru anumite specii de insecte, chiar si de pasari.

Plante decorative pentru acasa sau pentru birou

Cunoscandu-se rolurile plantelor foarte bine, in prezenta lor, oamenii se simt mai confortabil; aceasta asociere plante-oxigen-sanatate s-a intiparit in mintile tuturor. De aceea, tot mai multi nu isi decoreaza doar casa cu plante, ci si birourile, locurile de munca. Acest fapt este unul de incurajat, mai ales ca majoritatea plantelor decorative nu necesita pentru ingrijirea lor un mare efort.

Vizitati magazinul http://pepiniera-pinus.ro cu cele mai frumoase si utile plante decorative! Veti ramane asa incantati, incat cu siguranta veti dori sa le aveti!

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.