Prefabet – sisteme de canalizare profesionale

Betonul este unul dintre cele mai folosite materiale de constructii. El poseda proprietatii unice ce fac celelalte materiale detub-canal constructie sa paleasca in fata lui. Posedand o rezistenta ridicata si o elasticitate direct proportionala cu apa din componenta sa, betonul este utilizat pentru tot mai multe tipuri de constructii, dar si pentru realizarea semifabricatelor.

Se creaza adesea confuzie intre beton si ciment. Sunt doua materiale total diferite si in acelasi timp au si o stransa legatura intre ele. Betonul are in componenta sa ciment dar si alte elemente precum apa si agregate (nisip, pietris).

Material de constructie folosit inca de pe vremea Imperiului Roman, betonul se regaseste in componenta constructiilor grandioase ale Panteonului sau Coloseumului.

Datorita rezistentei ridicate la comprimare, dar si elasticitatii si costului redus, betonul este in prezent folosit si pentru construirea prefabricatelor.

Firma Prefabet este specializata in a lucra cu acest material de constructii, din beton fiind realizata gama diversificata de prefabricate a firmei sucevene. Din aceasta gama putem aminti urmatoarele produse: pavele, borduri, garduri din beton, jardiniere, capace rigola, sau tuburile de canalizare.

Canalizarea este un element al infrastructurii foarte important in societatea moderna. Ca si principiu, sistemul de canalizare preia apa uzata si apoi este directionata prin reteaua de canalizare fie spre statii de epurare, pentru a putea fi tratata si apoi refolosita ca si apa comestibila, fie o intoarce inapoi in mediul natural.

Sistemele de canalizarcanalizaree se folosesc inca din cele mai vechi timpuri, astfel ca in Babylon si Ninive erau sapate santuri si canale ce aveau ca scop eliminarea deseurilor solide si lichide. Mai tarziu, in Egipt se construiau canaluri deschise pentru colectarea apei uzate. In timpul romanilor s-a construit primul sistem de canalizare, denumit “Cloaca Maxima”, ce era destinat sa acopere o suprafata mare de zone locuite ale Imperiului Roman. Apa uzata se strangea intr-un urias canal colector.

Evul Mediu reprezinta un pas inapoi pentru sistemele de canalizare, mare parte dintre ele fiind distruse, insa incepand cu marea industrializare si in special cu secolul 20, aproape toate tarile isi dezvolta retele proprii de canalizare. Aceste retele de canalizare, pe langa faptul ca preiau apa uzata si o transporta spre epurare sau inapoi in mediul natural, au si o contributie esentiala pentru sanatatea populatiei. In Evul Mediu s-a vazut cel mai bine cat de afectata a fost sanatatea populatiei datorita lipsei unor astfel de sisteme de canalizare, in aceasta perioada dezvoltandu-se unele dintre cele mai puternice epidemii din istoria omenirii.

Tuburile de canalizare realizate de firma suceveana Prefabet sunt menite sa preia apa uzata si sa o transporte, sub presiune redusa, prin reteaua subterana.

Datorita cererii tot mai vaste, firma Prefabet a dezvoltat 3 tipuri de tuburi de canalizare realizate din beton pentru a satisface in totalitate nevoile si cerintele clientilor.

  • Tuburi canal;
  • Tuburi tala;
  • Tuburi trafic.

Tuburile de canalizare au sectiunea interiorului uniforma, exceptand zona de imbinare. Aceasta uniformitate asigura o curgere lina cu o viteza constanta a apei prin reteaua de canalizare.

Oferind servicii si produse de calitate, firma Prefabet este un partener de incredere pentru clientii si colaboratorii sai.

Putetii citi si alte articole interesante accesand link-ul www.articole-promo.ro .

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.