Pregatiri pentru iarna la instalatii HVAC

instalatii hvac

Importanta ventilarii eficiente a spatiilor unde sunt amplasate echipamente industriale este bine-cunoscuta, insa pe langa acest gen de aplicatii, categoria de instalatii HVAC include o serie larga de sisteme si aplicatii plecand de la sistemele de filtrare si conidtionare a aerului. Cominvest este locul unde veti putea gasi cele mai bune solutii complete pentru cladirile de birouri dar si pentru spatii industriale. Avem o istorie lunga de aproape 2 decenii in spatele nostru, una in care am evoluat datorita clientilor nostri si mai ales, datorita impulsului de a oferi cel mai inalt nivel al calitatii prin intermediul serviciilor de consultanta, montare dar si service pentru toate tipurile de instalatii HVAC.

Utilitatea unor instalatii HVAC

Ei bine, si cum iarna se pregateste sa ne bata la usa, trebuie sa stiti de faptul ca indiferent de tipul de instalatii HVAC pe care le aveti, acestea trebuiesc pregatite pentru a putea face fata temperaturilor scazute din timpul iernii. Pentru a va putea bucura de un comfort termic bun chiar si in cele mai friguroase zile, trebuie sa stiti ca sunt necesare cateva operatii simple dar esentiale prin care ne asiguram ca totul va functiona bine si fara a avea probleme.

Marele avantaj al unor instalatii HVAC este acela ca acestea, pe langa faptul ca pot raci aerul, ele si il pot incalzi dar si mari coeficientul de umiditate, asigurand astfel un comfort termic foarte bun. Recomandam instalarea unor astfel de sisteme atat in cazul imobilelor de locuinte, dar si pentru cladirile de birouri. Mai ales daca respectivele cladiri sunt construicte pe structura de otel si sticla. De asemenea, datorita filtrelor care sunt prezente la majoritatea tipurilor de instalatii HVAC, acestea sunt perfecte si pentru cladirile amplasate in zone cu o calitate a aerului respirabil deficitara.

Mentenanta necesara pentru instalatii HVAC

Inghetul nu este in mod direct cea mai mare amenintare pentru aceste instalatii HVAC, in schimb, praful dar si alte particule se depun pe filtrele instalatiei ducand astfel la o slaba eficienta a sistemului. Este cel mai bine recomandat ca cel putin de doua ori pe an sa verificati filtrele instalatiei, de obicei aceste instalatii HVAC sunt prevazute cu senzori care indica in timp real starea filtrelor. Echipele noastre de experti va recomanda ca atunci cand calitatea aerului prelucrat de catre instalatie este slaba (mirosuri, praf, polen sau alte particule) sa schimbati filtrele sau sa verificati starea acestora. De asemenea, unele instalatii HVAC folosesc antigel pentru a evita inghetarea agentului de transfer termic. Asadar, inainte de sosirea ierniiva recomandam fie sa apelati la noi pentru a face o verificare completa a intregului sistem, sau solicitati acest lucru departamentului de mentenanta de care dispuneti.

La noi veti putea gasi oricand solutii complete pentru comfortul termic de care aveti nevoie, numai aici veti intalni o echipa de experti cu o vasta experienta in domeniu si mai ales, solutii prompte si eficiente. Va asteptam asadar, fie ca sunteti in cautarea unor instalatii HVAC sau de servicii de intretinere a acestora, sa ne vizitati siteul, www.cominvest.ro

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.