Prelucrare prin ambutisare, la cald si la rece

Ce presupune o prelucrare prin ambutisare? Aceasta procedura are la baza o operatie de deformare plastica, care are rolul de a transforma intr-o piesa cava un semifabricat plan. De asemenea, prin procesul de ambutisare o piesa cava isi mareste adancimea, in functie de nevoile fiecarui client in parte.

Prelucrarea prin ambutisare este un proces deosebit de complex si se afla in stransa legatura cu materialul piesei, dar si cu geometria acesteia, cu tehnologia adoptata si cu constructia echipamentului tehnologic. Dificultatile tehnologice intampinate sunt mai mari cu cat gradul de complexitate al formei piesei este mai mare.

Avantaje prelucrare prin ambutisare

 

Prelucrare prin ambutisare, la cald si la recePrelucrarea prin ambutisare prezinta o serie de avantaje de necontestat:

– precizia de prelucrare este mare, mai ales in cazul deformarii plastice la rece;

– proprietatile mecanice ale produsului sunt imbunatatite, in special datorita structurii omogene si deosebit de dense;

– iti ofera posibilitatea de a obtine forme diverse si complexe ajutandu-te de putine operatii;

– manopera este redusa;

– ai posibilitatea de a automatiza procedeul de prelucrare prin ambutisare;

– consumul de materiale este minim.

Unde se utilizeaza prelucrare prin ambutisare?

 

Toate aceste avantaje fac din prelucrarea prin ambutisare un procedeu deosebit de iubit si de utilizat in deformarea plastica a tablelor, obtinandu-se, astfel, diverse piese cave utile pe langa casa omului sau in domenii precum:

– Industria chimica – pentru calote semisferice sau pentru fundurile destinate recipientelor;

– Industria automobilelor – pentru executarea caroseriilor;

– Industria constructoare de masini – pentru carcase si rezervoare;

– Industria obiectelor de uz casnic.

Tipuri de prelucrare prin ambutisare

 

Prelucrarea prin ambutisare poate fi de 2 tipuri:

1. La cald;

2. La rece.

Dintre cele 2 tipuri de ambutisare, cea la rece este cea mai des intalnita. Ambutisarea la rece se executa in matrite actiunea fiind simpla sau dubla, inversa sau directa. In functie de dimensiunile pieselor de ambutisat, de forma pieselor, dar si de natura materialului din care sunt alcatuite aceste piese, ambutisarea la rece se poate realiza dintr-o singura operatie sau din mai multe operatii.

In timpul procesului de ambutisare la rece este de preferat sa se utilizeze lubrifianti, in acest mod evitandu-se frecarile de contact dintre matrite, piese si inelul de strangere.

In cazul in care materialul de ambutisat este o tabla subtire confectionata din otel inoxidabil, magneziu sau aluminiu, se trece la ambutisarea hidraulica sau ambutisarea cu cauciuc.

Prelucrare prin ambutisare de la Marand

 

Daca esti in cautarea unei companii care se presteze servicii ce tin de prelucrarea prin ambutisare, apeleaza si tu la Marand. De ce Marand? Aceasta companie are experienta in domeniu de peste 20 de ani, oferindu-ti Prelucrare prin ambutisare, la cald si la rece1servicii de calitate superioara.

Prelucrarea prin ambutisare de catre echipa Marand se realizeaza cu ajutorul de prese mecanice, obtinandu-se piese cu lungimi diferite si diametre variate.

Marand prefera ambutisarea la rece, deoarece in timpul acestui tip de prelucrare corpul piesei nu trebuie incalzit in prealabil, economisind astfel timp si bani. Se aplica indeosebi pieselor de dimensiuni mici. Piesele obtinute de Marand prin ambutisare la rece nu prezinta denivelari si nici unghiuri ascutite.

Daca vrei sa ai parte de calitate 100% garantata, alege prelucrare prin ambutisare de la Marand. Ai nevoie de informatii suplimentare despre firma si serviciile Marand? Pentru detalii, suna la numarul 0724-308.410 si 0723-623.597 sau trimite un e-mail pe adresa contact@marand.ro.

Articol oferit de zoom-biz.ro.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.