Producator sapunuri – Mopeka Impex, un nume cu rezonanta

Producator sapunuri -  Mopeka Impex , un nume cu rezonantaProducator sapunuri – sapunurile sunt considerate agenti activi de suprafata, deoarece prin stuctura lor moleculara si prin compozitia chimica prezinta proprietati tensioactive cum ar fi: o putere mai mare sau mai mica de udare, emulsionare, spalare sau spumare. Puterea de spalare a sapunurilor se datoreaza structurii moleculare asimetrice alcatuita dintr-o grupare polara, hidrofila si insolubila in uleiuri, ce este formata dintr-o grupare anionica, si o grupare nepolara hidrofoba, dar solubila in uleiuri, ce este formata la randul ei dintr-un rest hidrocarbonat (ce contine 8-18 atomi de carbon).

De cateva decenii se produc, in mari cantitati, compusi sintetici folositi in industria textila si a pielariei, precum si in gospodarie sau industrie, ca agenti de curatare (detergenti), agenti de udare, emulgatori si dispersati. Proprietatile acestor produsi care se pot cuprinde sub denumirea de “agenti de activitate superficiala” variaza in functie de structura.

Producator sapunuri – ce este sapunul?

 

Sapunul este un agent de spalare sintetic, care ajuta la indepartarea murdariei si a grasimii. Daca in compozitia sapunului intra unul sau mai multi agenti tensio-activi acesta curata mai eficient.

Agentii sunt clasificati dupa proprietatile lor ionice (incarcatura electrica) in apa. Astfel se disting patru mari categorii:

 Anionici – sunt cei cu incarcatura electrica negativa;

 Neionici – sunt cei fara incarcatura electrica;

 Cationici – sunt cei cu incarcatura electrica pozitiva;

 Amfoteri – sunt cei cu incarcatura electrica negativa sau pozitiva.

Producator sapunuri – tipuri de detergenti

 

– Detergentii anionici sunt folositi in detergentii pentru spalatorii si in detergentii pentru spalarea vaselor cu mana. Ei se ionizeaza in solutii, au proprietati de curatare excelente si sunt foarte spumanti.

– Detergentii neionici nu fac multa spuma si sunt folositi in spalatorii si in masini automate de spalat vase si ca ajutoare la clatire. Pentru ca nu se oxideaza sunt rezistenti la taria apei si curata bine majoritatea petelor.

– Detergentii cationici sunt folositi pentru a face fibrele mai moi. Sunt intrebuintati si ca dezinfectanti, produse de igienizare si curatare a casei.

– Detergentii amfolitici sunt folositi in igiena personala si in curatarea casei datorita spumei, blandetii si stabilitatii. Ei pot fi anionici, cationici sau neionici in functie de PH-ul (aciditatea sau bazicitatea) apei.

Principala materie prima utilizata pentru fabricarea detergentilor o constituie hidrocarburile. In structura multor detergenti apare gruparea sulfinica sau gruparea sulfat. Acestea se introduc in moleculele organice prin reactii de sulfurare si respectiv de sulfatare.

In general, procesul tehnologic de fabricare a detergentilor de acest tip cuprinde urmatoarele etape: fabricarea materiei prime, sulfonarea acesteia, neutralizarea, purificarea detergentului, conditionarea si uscarea produsului finit.

Un detergent comercial este un amestec complex, din care 10-15% reprezinta produsul activ de suprafata. Un rol important in constitutia unui detergent comercial il reprezinta substantele de complexare, 35-45%, cea mai utilizata fiind “tripolifosfatul”de sodium – Na5P3O10, care evita formarea de precipitatii de cationi de Ca, Mg, Fe si ai altor metale polivalente, producand in acelasi timp si efecte sinergetice. De asemenea se mai adauga un agent de albire (poroxiborat de sodium – NaBO3.4H2O) in proportie de 20-30%/g, precum si alte produse auxiliare a caror proportie este cuprinsa intre 0.1 si 0.5%/g.

Detergentii pe care ii gasim pe piata de specialitate pentru spalarea rufelor sunt: de tip pudra, de tip lichid, iar mai nou sub forma de capsule cu gel.

Detergentii pudra sunt mult mai eficienti pentru spalarea rufelor albe decat cei lichizi datorita faptului ca acestia contin agenti de inalbire (lucru posibil doar la detergentii de tip pudra). Din punct de vedere ecologic insa, au efecte mult mai nocive asupra mediului inconjurator decat detergentii lichizi.

Sapunul lichid este un produs de igiena modern (sub forma de gel) folosit pentru spalare, inlocuind cu succes sapunul traditional (sub forma solida), care necesita un proces deProducator sapunuri -  Mopeka Impex , un nume cu rezonanta1 umezire repetata pentru a putea fi folosit.

Caracteristicile superioare ale produsului (putere sporita de curatare si o hidratare superioara a pielii datorita faptului ca nu este sub forma solida si permite introducerea unor noi materii prime in compozitie si nu necesita pregatire speciala pentru a fi aplicat) au facut ca acesta sa patrunda foarte usor pe piata.

Daca vrei sa ai parte de calitate, alege producator sapunuri Mopeka Impex. Ai nevoie de informatii suplimentare despre firma si produsele Mopeka Impex? Pentru detalii, suna la numarul 0748-110.818, 0755-083.650, 0740-422.601 sau 0728-982.700.

Articol oferit de zoom-biz.ro.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.