Produse din hartie

Hartia, material apapungi hartierut cu aproximativ doua milenii in urma, este folosita pentru realizarea diverselor produse. Avand caracteristici impresionante, precum greutate proprie foarte mica, rezistenta buna si capacitate mare de imprimare pe suprafata ei, din hartie sunt fabricate: pungi, caiete, agende, reviste si multe altele.

Pungile din hartie reprezinta o alternativa foarte eficienta la ambalajele din plastic. Acestea sunt din ce in ce mai utilizate datorita catorva avantaje. Produsele calde sau fierbinti nu deteriorizeaza ambalajul de hartie spre deosebire de plastic care se topeste si elimina si substante nocive. Alt avantaj presupune faptul ca aceste pungi de hartie sunt in totalitate reciclabile si biodegradabile.

Pentru realizarea pungilor de hartie se poate utiliza si hartie tratata special impotriva uleiurilor sau a grasimilor. In functie de preferintele clientilor, pungile de hartie pot avea partea inferioara construita in forma de V.

Aceste pungi de hartie pot fi utilizate in diferite domenii precum: patiserie, covrigarie, fast-food, farmacie, panificatie,  bijuterie,  pizza si lista poate continua.

Pentru a face un cadou cat mai deosebit persoanei dragi este foarte important de tinut cont si de alegerea ‘ambalajul’ cadoului si aici ma refer la punga de cadou. Aceasta alegere trebuie sa va reprezinte si sa fie in acelasi timp o alegere de bun gust. Pungile de cadouri din hartie sunt realizate din hartie kraft. Acestea, prin procedee tehnice speciale, pot fi imprimate cu diverse concepte grafice, text sau imagini in functie de preferintele dumneavoastra.

Pentru domeniul de panificatie sau fast food sunt ideale pungile din hartie tratate special cu polietilena. Aceasta substanta, in combinatie cu materialul din care este realizat punga confera o rezistenta superioara impotriva uleiurilor sau grasimilor.

Un alt produs realizat din hartie este caietul. Acesta poate fi de diferite dimensiuni si destinat pentru diverse domenii. Exista caiete A4 cu 40, 60 sau 80 de file, iar acestea pot fi fie de romana, fie de matematica. Exista si caiete cu pagina alba, deobicei folosite pentru desen artistic.

Hartia colorata este destinata multifunctionalelor. Avand format A4, aceasta hartie poate fi folosita pentru: rapoarte,pungi hartie manuale, mailing-uri, invitatii, chestionare, anunturi etc.

Plicurile confectionate din hartie pot avea si ele diferite intrebuintari. Plicurile pentru CD-uri au in centrul suprafetei superioare o parte circulara transparenta pentru a vedea datele inscriptionate pe CD. Acestea se lipesc prin gumare. Vechile plicuri folosite pentru trimiterea scrisorilor variau ca si dimensiuni, in functie de utilizare, existand plicuri A4, A3, A5 etc.

Hartia, aparuta initial in China in jurul anului 100 D. Hr., este in prezent materie prima pentru realizarea multor produse din diferite domenii.

Fiind un material foarte ieftin ce poseda calitati extraordinare, industria hartiei s-a dezvoltat, venind de la an la an cu noi inovatii in materie de procese de fabricatie.

In esenta, aspectul hartiei s-a pastrat acelasi inca de acum doua mii de ani, ce s-a schimbat este procesul de fabricatie si calitatile mult mai bune ca cele ale hartiei din trecut.

 Hartia ofera in foarte multe cazuri o solutie mult mai eficienta si mai putin costisitoare in comparatie cu utilizarea plasticului care poate fi si daunatoare si mult mai costisitoare.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.