Regia proprie la executia proiectelor de case

proiecte de case

Clientul care are intentia de a achizitiona o casa impreuna cu proiectul casei trebuie in primul rand sa stie ca pretul final pentru casa la rosu dar si pentru casa predata de constructor la cheie este stabilit exclusiv si numai in baza unui deviz al executiei.

O alta intrebare pe care si-o pune viitorul proprietar al unei case este daca sa fie executat in regie proprie cu ajutorul diverselor echipe locale ori printr-un contract cu o firma de executie.

Este foarte adevarat faptul ca echipele locale vor costa mereu mai putin decat costa sa faci o casa cu o firma. In cazul acestor echipe nu se platesc de catre constructori si implicit de proprietar, impozite, tva si  altele de acest gen.  Exista sansa sa se gaseasca oamenii potriviti, muncitori, seriosi si responsabili si la final acestea sa-si construiasca acea casa dorita la un pret mic. Daca toate astea se respecta, decizia de a se lucra la propria casa in regie proprie se pare ca e solutia cea mai buna. Insa nu putem sa nu ne intrebam ce se intampla in cazul in care echipa de constructori aleasa nu-si respecta promisiunile initiale. Trebuie ca proprietarul sa stie foarte clar ca astfel de constructori nu poarta nici un fel de responsabilitate legala in privinta executiei lucrarii.

Oferta de pret primita de la acestea este data fara sa existe un deviz la baza, ei nu sunt de regula ingineri in consecinta nu inteleg proiectul in totalitate, deci nu pot sa fie trasi in nici un fel la raspundere nici din punct de vedere legal nici moral. In cazul in care sunt membrii ai echipei care patesc ceva, poate sa fie compromisa chiar si intreaga lucrare, deasemenea acestea lucreaza in graba ca sa termine lucrarea intr-un timp cat mai scurt si in majoritatea cazurilor acestea lucreaza chiar si simultan la mai multe case.

S-au intalnit si cazuri in care materialele ce trebuiau sa fie folosite la o casa, au ajuns sa fie duse catre alta din santierul vecin. Echipamentele ce sunt folosite in majoritatea cazurilor nu sunt corespunzatoare in asa fel incat sa se asigure turnarea corecta, nu au aceste echipe vibratoare pentru beton, cofraje de calitate si compactoare. Mai presus de orice, astfel de echipe  pot sa renunte si pot sa plece oricand iar lucrarea sa ramana neterminata.

Daca nu sunt achizitionate materialele de catre proprietarul casei, atunci acesta trebuie sa fie atent ca materialele sa aiba certificate de conformitate si sa cereti construcorilor de ocazie, cartea tehnica pe care o are constructia la final.

Executia proiectului casei cu  firma de executie

Varianta in care se lucreaza cu o firma se face intotdeauna pe baza unui contract si in acest fel cineva o sa poarte responsabilitatea constructiei. In majoritate cazurilor,  firmele au personal calificat precum si echipamente profesionale. Seful  santierului e intotdeauna un inginer constructor, care are experienta si care va supraveghea permanent muncitorii care sunt angajati ai firmei.

Sunt folosite echipamente profesionale si  materiale ce sunt insotite de certificatele specifice de conformitate si deasemenea este eliberata cartea tehnica a constructiei.

Mai multe pe www.crihan-construct.ro.

 

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.